Pervin Buldan'dan 'yüzde 90' iddiası!

Pervin Buldan Başkale'de konuştu: Yüzde 90'ın altında oy çıkmıyor. Hatta yüzde 97 gibi bir oy veren bir ilçemizdir. Bu seçimde de yüzde 90'ın altına inmeyeceğiz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Van Başkale’de konuştu. HDP'nin gerçekleştirdiği 'Kürdistani İttifak'ın bileşenlerinden İÖP Genel Başkanı Mehmet Kamaç, PDK-T Genel Başkanı Sertaç Bucak, PDK - T'den Bora Balin'in de katıldığı halk buluşmasında konuşan Buldan, ilçede yüzde 90 oy oranına ulaşacaklarını iddia etti.

Buldan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

VALLAHİ DE BİLLAHİ DE TİLLAHİ DE... Biz Botan’dan başlattığımız, Şırnak ve ilçelerinden başlattığımız, Hakkari ve Yüksekova’yla devam ettiğimiz gezimizde Elbak’a, Başkale’ye bir selam vermeden gitmek istemedik. Sizleri selamlamadan bu yoldan geçmek istemedik. 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler, Türkiye açısından, hepimiz açısından çok önemli, çok anlamlı. Bu seçime hazırlanırken önümüze çıkan bütün barikatları, bütün engelleri aşa aşa 31 Mart tarihine gideceğiz. Her yerde önümüze engel çıkarıyorlar, her yerde önümüze barikat kuruyorlar. Kursunlar! Vallahi de biz kazanacağız, billahi de biz kazanacağız, tillahi de biz kazanacağız!

BEKİR KAYA'NIN YÜREĞİ BURADA: Bunun önüne hiç kimse geçemez. Şırnak’taki, Cizre’deki, Silopi’deki, Hakkari’deki, Yükseova’daki coşkuyu gördük. Herkes seçimlere hazır. 31 Mart’ı herkes iple çekiyor. AKP'den, kayyımlardan kurtulmak için herkes 31 Mart’'ı bekliyor. Bir iradenin hak ettiği, kazandığı belediyeleri gasp etmek, o belediyelere kayyım atamak, bir halkın iradesini yok saymak, bir halkın iradesini inkar etmek; tüm bunlar sandıklara giderken oylarımızla açığa çıkacaktır. Buraya da kayyım atadılar. Sizin iradenizle seçtiğiniz belediyelere kayyım atadılar. Van ve bütün ilçelerine kayyım atadılar. O kayyımlar Kürt halkının değerlerini yerle bir etmeye çalıştı. Van Belediyesi 2000'e yakın işçiyi kayyım atandıktan sonra işten çıkardı. Van Belediyesi’nin yüz akı Bekir Kaya’yı rehin aldılar. Bekir Kaya’nın Van halkına yaptığı hizmetleri, Van halkı ile sıcak temasını yıkmak istediler. Bekir Kaya cezaevide de olsa onun yüreği Van'dadır, Başkale’dedir, Erciş’tedir, Gevaş'tadır, Tuşpa’dadır. Bunu bildikleri için bu kadar engel çıkarıyorlar. Biliyorlar ki Van Belediyesi’ni HDP kazanacak, tüm ilçelerinde HDP kazanacak.

LEYLA GÜVEN YAŞAMALIDIR: Buradaki kayyımı Ankara’ya göndermek için, o belediyeleri sizlerin belediyesi yapmak için yola çıktı adaylarımız. Kayyımın bütün yolsuzlukları Sayıştay raporlarıyla belgelendi. İnkar edemezler. Borç yaptılar, seçilecek arkadaşlarımıza trilyonlarca borç bıraktılar. Ama biz o borçları da öderiz halkımıza hizmet de yaparız. Bugün açlık grevleri Türkiye’nin en önemli gündemidir. Cezaevlerinde 300’ü aşkın arkadaşımız açlık grevindedir. Milletvekilimiz Leyla Güven açlık grevinin 118. günündedir. Bu arkadaşlarımızın tek talebi Sayın Öcalan'ın avukatları ve ailesiyle düzenli görüşmeler yapmasıdır. Adalet Bakanlığı kendi yasalarını uygulamak zorundadır. Tek bir kişiye özel bir yasa, özel bir hukuk uygulanamaz. Bu kendi yasalarını çiğnemektir. Biz Leyla Güven'in ve tüm arkadaşlarımızın taleplerini sahipleniyoruz. Olumsuz bir durum yaşanmaması için, arkadaşlarımızın yaşamını kaybetmemesi için tecrit kalkmalıdır. Tecrit kalkmalıdır, Leyla Güven yaşamalıdır, açlık grevleri tecritle birlikte sona ermelidir.

YÜZDE 90'IN ALTINA İNMEYECEĞİZ: Başkale'nin her seçimde en yüksek oyla partisine sahip çıktığını biliyoruz. Yüzde 90'ın altında oy çıkmıyor. Hatta yüzde 97 gibi bir oy veren bir ilçemizdir. Bu seçimde de yüzde 90'ın altına inmeyeceğiz. Büyük bir başarının altına imza atacağız, bu başarı sizin başarınız olacak. Bu başarı Elbak’ın başarısı olacak.

Temelli: Gezi iddianamesi ile bu ülkeye yeni bir şiddet dayatıyorlar

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de partisinin seçim çalışmaları kapsamında Ağrı’da düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Temelli konuşmasında dün açıklanan Gezi iddianamesi ile ilgili değerlendirmeler yaptı. "Adaletsizlik ve hukuksuzluk her yeri kaplıyor. Dün Gezi iddianamesi düştü. İddianameye baktım, saçma sapan iddianame, uyduruk. Gezi’yi, 1960 darbesine bağlayacak kadar akıllarını kaybetmişler. 1960 darbesinin nasıl gerçekleştiğini hepimiz biliyoruz. Ama Gezi’de yan yana gelenler, ülkesi için demokrasi ve barış isteyenler, orada hep birlikte omuz omuza faşizme karşı direnenler, onların yüzde 90’ı 1960’ta doğmamıştı bile" diyen Temelli şunları söyledi:

YENİ BİR ŞİDDET: İddianameyi hazırlayan savcı, tarih ve zaman bilgisinden de yoksun. Hiçbir tutarlılığı olmayan iddianame ile Gezi üzerinden bu ülkeye yeni bir şiddet kanalı açılıyor. Tıpkı bizim yoldaşlarımızın FETÖ’den yargılanan savcıların hazırladığı iddianameler ile yargılandığı gibi şimdi aynı şeyi Gezi’de görüyoruz. Bakın Figen Yüksekdağ, bakın Selahattin Demirtaş iddianamelerine, bu iddianamelerin hepsi uydurmadır, uydurma! FETÖ ile mücadele ettiklerini söylüyorlar, FETÖ’cülerin hazırladığı iddianamelerle bizim arkadaşlarımızı yargılıyorlar.

KAYYIMLAR GİDECEK: 31 Mart’ta bütün bu kayyımları süpürüp atacağız. Bir tanesi bile kalmayacak sokaklarımızda, kırıntısı bile kalmayacak. Arkalarına bakmadan gidecekler. Ama bu yaptıkları da  yanlarına kar kalmayacak. Hepsinden hesap soracağız. Bu zulmün bu hırsızlığın bu yoksulluğun hesabını mutlaka soracağız. Kayyımlardan kurtulacağız ama çok daha fazla belediye ile yerellerde iktidara geleceğiz ki bu ülkeye demokrasi barış ve huzur gelsin.

KİMİ KİMİN ÜLKESİNDEN KOVUYORLAR? Şimdi HDP zamanıdır, demokrasi zamanıdır, barış zamanıdır. O yüzden de 31 Mart’ta HDP’yi iktidara taşıyacağız. Sadece bu coğrafyada değil Türkiye’nin her yerinde, belediye meclislerinde olacağız. Tek başımıza iktidara gelemediğimiz yerlerde, demokrasi güçlerinin iktidara gelmesi için tüm gücümüzle bu seçimlerde üzerimize düşen sorumluluğun gereğini yerine getireceğiz. Cesaretle getireceğiz, bunu bildikleri için sabah akşam HDP’ye saldırıyorlar. Bunu bildikleri için bizi düşmanlaştırıyorlar. Diyor ki “bu ülkeden gidin” - afedersiniz- “defolun gidin yallah gidin” diyor. Sen kimi nerden kovuyorsun? Sen kimi kimin memleketinden kovuyorsun? Ortaokul coğrafya ve tarih bilgisiyle kalkmış konuşuyor. Sen bilmiyor musun ki burası bizim ortak vatanımız. Yüzlerce yıldır buradayız. Bu ortak vatanımızda,demokratik cumhuriyeti var edene kadar da mücadelemize devam edeceğiz.

.

SEÇİMDEN SONRA TEK BAŞINA: Sen bu tekçi anlayışınla tek başına kaldın. Bakın AKP’yi 71 kişi ile kurmuş, şu anda 3 kişiler. Bu seçimden sonra bir kişi kalacak; o da kendisi. Tek diye diye tek başına kalacak. Tekçiliğin sonu bu. Bu ülkenin tarihini, kültürünü, geleneğini, göreneğini bilmiyor. Bu ülkenin haklarını insanlarını tanımıyor. Tanısaydı hiç böyle konuşur muydu? Tanısaydı bir ülkenin Cumhurbaşkanı kendi vatandaşlarını ülkeden kovar mıydı? Tanımıyor, bilmiyor. Ama öğreteceğiz. Bu ülkenin tarihini de coğrafyasını da kültürünü de tıpkı bundan öncekilere de öğrettiğimiz gibi buna da öğreteceğiz. Evet kayyımlar gidecek, iktidara geleceğiz dedik. Ama iktidara gelmek büyük bir konu değil. Bütün bir ülkeyi demokratikleştirene, barış var edene kadar, tecridi kırıp savaşı sonlandırana kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

HERKES İLİNDE OY KULLANSIN: Şimdi 31 Mart’ta sandıklarımıza,irademize sahip çıkacağız. Hakkımıza, hukukumuza sahip çıkacağız. Geleceği hep birlikte var edeceğiz. O yüzden de 31 Mart’ta sandığa gidiyoruz, oyumuza geleceğimize sahip çıkıyoruz. Biliyorsunuz Ağrılıların çoğu İzmir’de, İstanbul’da yaşıyor. Orada da tüm hemşerilerimiz sandığa gidiyor, geleceğine sahip çıkıyor. Evlatlarımız, kardeşlerimiz eğer Ağrı dışındaysa, buraya gelip 31 Mart’ta oy kullanması için çağrımızı yapıyoruz. Hepimiz müşahit oluyoruz. Biliyorsunuz, bunlar oy çalar. Huylu huyundan vazgeçmez. Oyumuzu çaldırmayacağız. Oyumuza sahip çıkacağız. Böylece de 31 Mart’ta Ağrı’yı değiştireceğiz, Türkiye’yi değiştireceğiz. Bir kez daha söylüyoruz: Ağrı Ya Me Ye. Hepimizin yolu açık olsun. Serkeftin hevalno. (HABER MERKEZİ)