Tiryaki’den ‘Yenimahalle Belediyesi salon vermedi’ iddiası

Üç dönem Altındağ’ı yönettikten sonra AK Parti’den Yenimahalle’ye aday gösterilen Veysel Tiryaki, gazetecilerle buluştu. Tiryaki, CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nden projelerini anlatacağı tanıtım toplantısı için salon istediğini ancak kendisine salon verilmediğini söyledi. Projeleri arasında bulunan Cem Kültür Merkezi için, “İbadethane olarak mı değerlendirilecek?” sorusuna Tiryaki, “İbadethane” demedi ama burada Cem yapılacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara’nın ilçesi Yenimahalle, 663 bin 580 kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık 12'inci ilçesi. AK Parti ilçeyi 2009 yılındaki yerel seçimlerde kaybetti ve CHP'li Fethi Yaşar iki dönemdir ilçeyi yönetiyor. 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday olan Yaşar'ın karşısında ise iddialı bir isim var. Üç dönem Altındağ'ı yöneten ve AK Parti’den Yenimahalle'ye aday gösterilen Veysel Tiryaki.

Cumhur İttifakı'nın AK Parti'den Yenimahalle Belediye Başkan adayı olan Veysel Tiryaki, gazetecilerle öğle yemeğinde bir araya geldi. İlçedeki özel bir lokantada düzenlenen toplantının gündemi Tiryaki'nin projeleri ve Fethi Yaşar'a karşı kazanma ihtimaliydi.

'YENİMAHALLE’Yİ BÜYÜK FARKLA ALACAĞIZ'

İlçede sol seçmene ulaşmaya çalıştığını anlatan Tiryaki, "Ulaşamadığımız bir kitle var. İnsanlar bizi dinlerse başarılı olabileceğimizi düşünüyorum" dedi. İlçeyle ilgili anketlerin 10 Mart'tan sonra netleşmeye başlayacağını ifade eden Tiryaki, "Seçim Ankara için Yenimahalle'de geçecek. Büyük farkla alacağız. Anketlerde, çekindikleri için tercihlerini açıklayamayan insanlara benzeyen seçmen kesimi var" diye iddialı konuştu.

'CHP’YE ALTINDAĞ’DAKİ SALONLARI ÜCRETSİZ VERDİM. BANA SALON VERMEDİLER’

Tiryaki, aday olarak ismi açıklandıktan sonra Fethi Yaşar'ı ziyaret etmişti. Ziyarette projelerini anlatacağı toplantı için Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ni istediğini aktaran Tiryaki, "Proje tanıtımı yapacaktım, bir ay boyunca oyaladılar. Bize vermediler. Saadet Partisi'ne, emeklilikte yaşa takılanlara vermişler. Ben CHP'ye 15 yıl Altındağ'daki salonları ücretsiz verdim" açıklamasını yaptı.

‘İÇKİLİ MEKÂNLARIN KAPATILACAĞI İDDİASI, KARA PROPAGANDA’

"Yenimahallelilerin kaygıları arasında ilçedeki içkili mekânların kapatılacağı var. Bu mekânlarla ilgili bir düzenleme yapılacak mı?" sorusuna Tiryaki, Altındağ'daki mekânları kapatmadığını örnek göstererek, "Bunlar kara propaganda, böyle bir endişeye mahal yok. Nerelere içkili yer ruhsatı verileceğini biliriz" dedi.

‘SÜNNİ VATANDAŞLARIMIZ DA CEMEVLERİNE GİTMELİDİR’

"Projeleriniz arasında Cem Kültür Merkezi var. Burası ibadethane olarak mı değerlendirilecek?" sorusuna ise Tiryaki'nin cevabı şu oldu: "Aleviler, bu toplumun parçasıdır ve Müslüman insanlardır. Burada ciddi bir Alevi nüfusu var. Oraya yapacağımız cemevi projelendirildi. O toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak bir yapı. Şu anda cemevlerinde ne iş yapılıyorsa orada da onu yapacaklar. Bana 'cemevi, cami midir?' diye soruyorsanız, değildir. İnsanlar burada Cemlerini yapıyor. Hatta şunu söylüyorum, bütün Sünni vatandaşlarımız da cemevlerine gitmelidir."

Altındağ'da Alevilerin oyunu aldığını söyleyen Tiryaki, bunu Yenimahalle'de de başaracağını ifade ederek, "Kendilerinin arka bahçesi gibi gördükleri bu insanların oylarını alacağız" diye konuştu.

'SOSYAL DEMOKRAT ONLAR MI, BİZ MİYİZ?'

Seçilmesi halinde işçi çıkarmayacağını vurgulayan Tiryaki, "Çalışanlara kesinlikle dokunmayacağım. Altındağ Belediyesi, işçilerine en yüksek ücreti ödeyen belediye. Şimdiye kadar taşeron firma çalıştırmadık. Baksınlar, sosyal demokrat onlar mı, biz miyiz?” dedi.

Tiryaki, Altındağ'daki gibi Yenimahalle'de de kentsel dönüşüm yapacaklarını ancak bunun kavgayla olmayacağını söyledi ve "İnsanların rızasıyla yapacağız. Rıza olmayan yerde kentsel dönüşüm olmaz. İnsanlarla kavga etmeyeceksin. Bize inanacaklar" diye ekledi.

AK PARTİ'Lİ ESKİ BAŞKANI ELEŞTİRDİ

2009 yerel seçimlerinde Fethi Yaşar'a kaybeden Yenimahalle Belediyesi'nin AK Partili eski Başkanı Ahmet Duyar da toplantıda gündeme geldi. Duyar’a personelinin sahip çıkmadığını ifade eden Tiryaki, "At sahibine göre kişner. Bana birisi anlattı, personel yönetim aleyhinde çalışmış. O dönem zabıtalar 'Seçim yaklaşıyor, gidelim bir kaç ceza keselim' diyormuş" iddiasında bulundu. Tiryaki, Duyar yönetiminin hatalar yaptığını ve bu hataların 'iş bilmezlik’ nedeniyle olduğunu belirterek, "O dönemki yönetim arabalara binerek, odalara oturarak başkanlık yapılır zannetti" diye konuştu.

ÇEKİLEN KREDİLERİ SORDU

Mevcut yönetimi "Yenimahalle yönetilmiyor, yönetilmeye ihtiyacı var" sözleriyle eleştiren Tiryaki, belediye bütçesi üzerinden rakibi Fethi Yaşar'a yüklendi: "Bütçeye, paraya ve yapılan işlere bakın. Belediye bütçesinin kaçı yatırıma gidiyor? 10 yıldır çekilen kredilerin miktarını kamuoyuna açıklasınlar. Şubat ayında 20 milyon lira kredi çektiler. Yılda 13,5 milyon faiz ödemeleri var" ifadelerini kullandı. Türkiye'deki siyaseti eleştiren Tiryaki, "Kent tesadüfen yönetilmez, başarı da tesadüfen gelmez. Türkiye'de siyaset algılarla yönetiliyor. Sağ- sol siyaset algısı oluşturuluyor. İnsanların başarısı buna göre belirleniyor. Somut olarak ne yaptınız bu kente?' dediğinizde, ortada bir şey yok" dedi.