Ahmet Türk: 50 bin TL alım için dava açıldı, 20 milyonluk alımlar için ses çıkmıyor

Yerine kayım atanan ve yeniden Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ahmet Türk, kayyımın uygulamaları hakkında konuştu. Türk, "Hiçbir alakası olmayan şirketlere 45 milyonluk ihale verildiğini biliyoruz Biz 50 bin TL alım yaptığımız için yargılanıyoruz. Ama 20 milyon liralık alım yapanlar hakkında Sayıştay’dan ve Danıştay’dan hiçbir ses çıkmıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP'nin kayyım atanan belediyelerle ilgili raporunu açıkladığı toplantıda HDP'nin Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk de katıldı.

Toplantıda konuşan Ahmet Türk, "Kayyım politikası sadece belediyelere birilerini atama değil, hepinizin bildiği gibi, geçmişte Umumi Müfettişliklerin rolü ne ise bugün o görevin kayyımlara verilmesidir. Kürt kültürü, Kürt değerleri yok edilmeye çalışıldı. Kayyım olayını çok daha farklı görmek lazım. Kürtlerin Orta Doğu’da önemli bir aktör olarak dünya tarafından görülmesi, halkımız tarafından desteklenmesi üzerine devletin Kürtleri sindirmeye yönelik bir politika yürüttüğünü çok iyi görüyoruz. Kayyım ne ise Umumi Müfettişlik de odur" dedi.

'BUNU BELGELEMENİN ZAMANI GELECEK'

Kayyımlarla ilgili usulsüzlük iddialarının belgeleneceğini belirten Türk, "Biz bunları biliyoruz ama elimizde belgeler olduğu zaman, oraları devraldığımız zaman bütün o çirkinlikleri ortaya çıkaracağız ve onları halkımızla, bütün dünya ile paylaşacağız. Bunu belgelemenin de elbette ki zamanı gelecektir" diye konuştu.

'GÜVEN VE 321 ARKADAŞIMIZI SELAMLIYORUM'

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevi yaptığı hatırlatan Türk, "Sizlere hitap ederken gönlümüzde büyük bir yer tutmuş Leyla Güven’i ve 321 arkadaşımızı, bedenlerini ölüme yatıran arkadaşlarımızı selamlama fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Sadece tecrit için değil Kürt halkının geleceği, demokrasi ve özgürlük için bedenlerini ölüme yatıran bütün yoldaşlarımızı buradan selamlamak benim için çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

HDP'den Kayyım Raporu: Borç ve asimilasyonHDP'den Kayyım Raporu: Borç ve asimilasyon

'ALAKASIZ ŞİRKETLERE 45 MİLYONLUK İHALE VERİLDİ'

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanıyken yeri kayyım atanan Ahmet Türk, kayyımla ilgili yapılan araştırmalarda bazı eksiklikler olduğunu söyledi. Mardin'deki ihalelere değinen Türk, şunları söyledi:

"Bütçede bir açığımız olmadı; bir denkleştirme politikası yürüttük. Kayyım geldiği zaman 94 milyon lira paramız mevcuttu. Şimdi ihalelere baktığımız zaman bir köy yolları ihalesi 370 milyon. Ancak burada eksik söylenen bir şey var. Bu sadece alt yapı için 370 milyon TL. Asfaltı ayrıca belediye tarafından ödenecek. Bu ilin bütçesini aşan bir harcama ve bunları kurumlara verdiklerini biliyoruz. Hiçbir alakası olmayan şirketlere 45 milyonluk ihale verildiğini biliyoruz.  Bize Sayıştay’daki müfettişler geldiği zaman ‘Siz yeni belediyesiniz, küçük işleri ihale verebilirsiniz’ dediler. Biz o zaman iki tane doğrudan alım yaptık. Alımlar 50 bin TL. 50 bin TL alım yaptığımız için bugün yargılanıyoruz. Ama 20 milyon liralık alım yapanlar hakkında da Sayıştay’dan ve Danıştay’dan hiçbir ses çıkmıyor."

'MESELE SADECE ASFALT YOL MESELESİ DEĞİL'

"Özgürlüğümüz, geleceğimiz yok edildi" diyen Ahmet Türk, "Mesele sadece asfalt yol yapmak meselesi değil; yarınlarımızı karanlığa gömmek isteyenlere karşı aydınlık yolu gösterecek bir anlayıştır ve bu  yaklaşımla seçimlere yaklaşmamız lazım. 31 Mart’ta aldığımız 99-100 belediyenin altına düşersek, bu mücadelemiz için büyük bir eksiklik olacaktır. Halkımız için büyük bir geri adım olarak görülmesi gerekir" dedi. (HABER MERKEZİ)