YSK: CHP'nin Bodrum adayı seçime katılamayacak

YSK, CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı'nın adaylığının düşürülmesine yönelik itirazı reddetti. CHP'nin 2 Mart'a kadar yeni aday bildirmesi gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan'ın itirazını reddetti. Saruhan seçime katılmayacak.

AK Parti'nin itirazı üzerine Muğla İl Seçim Kurulu, CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan'ın adaylığının düşürüldü. Karara gerekçe olarak Yalıkavak Belediye Başkanı Saruhan'a çevre ve imarla ilgili aldığı ancak hükmün açıklanması geri bırakılması kararının verildiği cezaların toplamanın 1 yılı aşması gösterildi.

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı, Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etti. Basın toplantısında konuşan Mustafa Saruhan, "O zamanki yapılan suçlamalar ve yargılamaların günümüz koşullarında birçoğu ortadan kalkmış, infaz süresi devam etmiyor, bitmiştir. Kamu görevi yapma ile ilgili herhangi bir endişe yoktur" dedi.

Mustafa Saruhan açıklamasında adaylığının düşmesine neden olan cezaları ise şöyle anlattı:

"Birincisinde, bir inşaata olan 40 santimetrelik fazlalık nedeniyle belediye burayı mühürlüyor. Ancak fiziki şartlar nedeniyle yıkımı gerçekleştirilemiyor ama sahibi de tadilat projesi vererek mevzuata uygun hale getiriyor. 'Neden yıkılmadı, müsaade edildi' denilerek, ceza verildi. İkinci ceza ise belediye mülkünün yanlış kullanımı ile ilgili. Üçüncüsü ise Yalıkavak Mahallesi'nde gençler ve çocukların yelken sporu yapması için yaptığımız Kayıkhane Tesisi'dir. Yelken sporunu sevdirmek için yaptık. Uzun süre şikayet olmadı, zaman aşımına uğramıştı. Ama bir baktık ki 2011 ve 2012 yılında karşımıza çıktı. Dediğim gibi bu davalar bugün olsaydı imar barışı ile düşecekti."

YSK, Saruhan için yapılan itirazı reddetti. Böylelikle Saruhan'ın adaylığının düşmesi kesinleşti. CHP'nin, 2 Mart Cumartesi gününe kadar Bodrum Belediye Başkan adaylığı için yeni bir ismi İlçe Seçim Kurulu'na bildirmesi gerekiyor. (MUĞLA/DHA)