Erdoğan: Bizim Kürdistanımız yok

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, iktidarları döneminde yasakları kaldırdıklarını savunarak, "Türkiye'yi demokraside bir üst lige çıkardık" dedi. HDP'yi de eleştiren Erdoğan "Bizim Kürdistanımız yok" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Giresun mitinginde konuşmasının tamamına yakınını CHP'ye ve Kemal Kılıçdaroğlu'na ayırarak, Türkiye'deki tüm olumsuzlukların kaynağının muhalefet partisi olduğunu savunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, "Muhalefetin engellemeleri karşında yılmadık, yıkılmadık" açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

BOYUN EĞMEDİK: Bizden önce hayal dahi edilemeyen pek çok projeyi gerçeğe dönüştürdük. İş yaptık. Muhalefetin engellemeleri karşında yılmadık, yıkılmadık, boyun eğmedik, hizmet aşkından taviz vermedik. Kendimizle yarışarak bugünlere geldik. Yasakları kaldırdık. Türkiye'yi demokraside bir üst lige çıkardık.

IMF'YE BORCU ÖDEDİK: IMF'ye borcumuz 23,5 milyar dolardı. Davos'tayız. IMF Başkanıyla konuşuyoruz. Türkiye'nin başkanı benim, siz Türkiye'yi yönetemezsiniz. Siz verdiğiniz parayı taksit taksit alıyorsunuz. Türkiye'ye emir veremezsiniz. Mayıs 2013... IMF'ye borcumuzu ödedik. Bitti bu iş... Bay Kemal diyor ki, 'Şimdi bunlar giderler IMF'den borç alırlar', IMF'den borcu siz aldınız, biz değil.

İNLERİNE GİRDİK: Gabar'da Kandil'de bu teröristlerin inlerine girdim mi? Bu sabah 7 tane DHKP/C'liyi inlerinde aldık. Polislerimiz çıkarıp aldılar.

DAĞLARI BİZ DELMEDİK Mİ?: Kim derdi bundan 15-20 sene önce denizin üzerinde bir havalimanı yapılacak. Bunlar karaya yapamadılar, biz denizin üzerine yaptık.  Dağları biz delmedik mi biz buralarda... şu dağları her tarafta delerek yeşille denizi buluşturmadık mı? O dağları deldik her tarafı halkın yolları haline getirdik.

CHP ÇAPULCULARI BAŞ TACI ETTİ: Ankara'da yargıçlar var diyen bir muhalefete şahit olduk. Gezi olaylarında polise kurşun sıkan çapulcuları baş taşı eden bir CHP gördük. FETÖ'cü alçakların sözcülüğünü yapan bir muhalefet gördük. Çukur eylemlerinde teröristlere cici çocuklar diyerek canlı kalkan olan bir muhalefet gördük. CHP'deki bu muhalefet anlayışı hiç değişmiyor.

TERK ET GİT, GÜNEYDE IRAK KÜRDİSTAN BÖLGESİ VAR, ORAYA GİT: Kürdistan'da biz (HDP) kazanacağız diyor. Sen lütfen Türkiye'yi terk et git güneyde Irak'ta Kürdistan Bölgesi var oraya git. Türkiye'de benim böyle bir bölgem yok. Bizim Doğu Anadolu Güneydoğu Anadolu bölgemiz var ,bizim Kürdistanımız yok. 31 Mart akşamı hepsi bir olsun, toplansınlar. İnşallah benim aziz milletim bunları paketlemek suretiyle sandığa gömecek, ben buna inanıyorum.

AB SAMİMİ DEĞİL: (Mısır'daki AB-Arap Birliği Zirvesi) Geçen hafta 9 genci idam eden Sisi'nin davetine katılan Avrupa Birliği üyesi ülkelerde demokrasiden bahsedebilir misiniz? AB samimi değil. Bize karşı samimiyetsizlikleri neyse işte dünkü olay da aynen bunun bir ifadesidir. Ne yaparlarsa yapsınlar, yaptıkları ile tarih boyunca bunlar anılacaktır.

VATANA İHANETTİR: CHP'li milletvekilinin Türkiye'nin sondaj faaliyetiyle 2 milyar doları Akdeniz'e gömeceği iddiası kendi vatanına, kendi milletine ihanettir. Bunun adı basiretsizlik değil de nedir?

BAŞGİL'İN KİTABINI OKUYUN: Ali Fuat Başgil'in 'Gençlerle Başbaşa Kitabı'nı Kenevir çanta içerisinde sizlere takdim edeceğiz. Özellikle gençlerin bu kitabı okumasını istiyorum.

(HABER MERKEZİ)