BTP adayı Kotil: İstanbul'un suyu toprağa karışıyor

Selim Kotil: İstanbul beton bir hapishaneye döndü ve tüm bunların sonucu İstanbul insanının ne sağlığı kaldı ne huzuru.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - BTP (Bağımsız Türkiye Partisi) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selim Kotil İstanbul’un çevre sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kotil, "İstanbul hayatın zorlaştığı bir kent haline geldi" dedi.

Selim Kotil İstanbul’da ciddi çevre sorunları olduğunu belirtirken bu sorunlara yokmuş gibi davranmanın İstanbul halkına ciddi zararlar verdiğini de belirtti. Selim Kotil söz konusu kirlilikle ilgili, “İstanbul tozpembe değil yani çarşıya pazara gidip gülücük dağıtmakla İstanbul’u tozpembe göstermekle İstanbul yönetilmez. İstanbul’un suyu kirlendi, toprağı kirlendi, havası kirlendi, İstanbul beton bir hapishaneye döndü ve tüm bunların sonucu İstanbul insanının ne sağlığı kaldı ne huzuru. Hayat pahalı, geçim derdi yüksek, gürültü inanılmaz yüksek, trafik ciddi bir problem, insanların çok ciddi gelecek kaygıları var. Yani İstanbul hayatın zorlaştığı, fiziksel ve ruhsal olarak sıkıştığı bir kent haline geldi. Bütün bunların tamamını çözebilmek için meselelerin tamamında bütüncül bir yaklaşım ortaya koymak lazım. Yani İstanbul’un Marmara’sında eğer uskumru balığı yoksa bunun fazla imar ve kat verilmesiyle çok yakından alakası var” ifadelerini kullandı.

'GELEN SUYUN YÜZDE 27’Sİ TOPRAĞA KARIŞIYOR'

Altyapı sorunları sonucu toprağın kirlendiğini belirten Kotil, "Altyapı nedir? Aslında birçok şeyi içinde kapsar fakat temelinde su vardır. Temiz su gelir, kirli su gider. Aslında temeli budur. Şuan İstanbul’a gelen suyun yüzde 27’si daha gelirken altyapı sorunlarından dolayı sızarak toprağa karışıyor. Dünyada bu oran en fazla yüzde 5’dir. Yüzde 27 ne kadar dersek 270 milyon metreküp eder. Terkos’dan bir yılda 140 milyon metreküp su alıyoruz. Yani iki tane Terkos kadar su toprağa akıp gidiyor ve bunun faturasını İstanbul’un vatandaşı ödüyor" dedi. (İSTANBUL/DHA)