Erdoğan'dan CHP'ye: Gezi olaylarında sokakları yakıp yıkan bunlardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarları süresince her projede "CHP zihniyetini karşılarında bulduklarını söyledi. Erdoğan, "Gezi olaylarında ağaç bahanesiyle sokakları yakıp yıkan bunlardı. Belediye otobüslerini ateşe veren bu vandallara sahip çıktılar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Altındağ ilçesinde açılış töreninde konuştu.

Her partinin kendi önceliklerine ve hassasiyetlerine göre bir gündeminin olduğunu belirten Erdoğan, "İşte CHP'yi görüyorsunuz. Talimat nereden geliyor? Kandil'den geliyor. Açık ve net ne söylüyorlar; CHP, terör örgütünün desteklediği HDP, öbür tarafta adı İYİ Parti olan parti, yanında Saadet. Dörtlü çete... Mesele AK Parti'yi sandıklarda mağlup etmek" ifadelerini kullandı.

'OYLARIMIZ KONSOLİDE OLMALI'

"Bizler, bu terör örgütlerinin dayanışma halinde olduğu bu seçimlerde, 31 Mart'ta Allah'ın izniyle sandıklarda bunlara en güzel Osmanlı tokadını vuracağız" diyen Erdoğan, "Yoğun bir çalışmanın içerisinde olacağız ve oylarımızı konsolide etmemiz lazım. AK Parti kendi içinde oy zaiyatına gitmemeli, MHP kendi içinde oy zaiyatına gitmemeli. Oylarımız konsolide olmalı, Cumhur İttifakı olarak da sandığa yansımalı" dedi.

'AKDENİZ'DEKİ ENERJİ KAYNAKLARI ÜZERİNDE HAKLARIMIZI KORUYACAĞIZ'

Suriye'de güvenlik bölgeler kurulmasının gündemde olduğunu belirten Erdoğan, "Nitekim şu an itibariyle 310 bin mülteci evlerine, topraklarına döndü. Bizim gündemimizde Doğu Akdeniz'de bulunan enerji kaynakları üzerindeki haklarımızı korumak var" diye konuştu.

'HER ADIMDA CHP ZİHNİYETİNİ KARŞIMIZDA BULDUK'

CHP'nin "yıkma ve yasaklama peşinde" olduğunu savunan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz ihya etmenin, inşa etmenin, yeni eserler, projelerle ülkemizi kalkındırmanın mücadelesini verirken, CHP her zamanki gibi yıkmanın, yasaklamanın, engellemenin peşinde. Marmaray'dan Avrasya Tüneli'ne, İstanbul Havalimanı'ndan Ankara'daki projelerimize kadar attığımız her adımda, hayata geçirdiğimiz her reformda CHP zihniyetini karşımızda bulduk. Terörle mücadelemize destek olmak yerine gittiler bölücü terör örgütünün Suriye kolunun yurt dışında avukatlığına soyundular. Gezi olaylarında ağaç bahanesiyle sokakları yakıp yıkan bunlardı. Belediye otobüslerini ateşe veren bu vandallara sahip çıktılar." (ANKARA/AA)