Bilgen: Aday çekme kararı HDP'nin kazanmasını engellemek için alındı

HDP Kars Belediye Eşbaşkan adayı Ayhan Bilgen, AK Parti'nin adayını çekmesinin HDP'nin kazanmasını engellemek için yapıldığını söyledi. Bilgen, “Kars’ta kampanyaya ilk başladığımız gün demiştik ki bu şehirde iki parti yarışacak" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Kars Belediye Eşbaşkan adayı Ayhan Bilgen, AK Parti'nin MHP lehine kentte daha önce gösterdiği adayını geri çekmesini değerlendirdi. Bilgen, "Herkes biliyor ki dün itibariyle yapılan hamle sadece HDP’nin kazanmasını engellemek içindir, başka bir hesap yok” dedi.

“Kars’ta kampanyaya ilk başladığımız gün demiştik ki bu şehirde iki parti yarışacak" diyen Bilgen, "Biri biz ama öbürü kim olacak, buna kendileri karar verecekler. Bu şehri kimin yöneteceğine ise bu şehirde yaşayan herkes karar verecek” ifadelerini kullandı.

31 Mart’ta Kars’ın kaderinin değişeceğini söyleyen Bilgen, “Hiç kimseyi geçmişte yaptığı tercihlerden dolayı asla yargılamayacağız. Kimseye ‘şimdiye kadar neredeydin?’ diye sormayacağız. Biz yeni bir sayfa açıyoruz. Önümüze, geleceğe bakacağız ve bugünden itibaren de herkesi bu mücadeleye katılmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Belediye başkan adaylarının kesinleşmesine saatler kala AK Parti, Kars Belediye Başkanı adayı olarak açıkladığı Ensar Erdoğdu’yu geri çekmiş ve MHP’nin adayını destekleyeceğini duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)