Millet İttifakı'nda son durum: 50 ilde ortak aday gösterildi

CHP ve İYİ Parti, yerel seçimde 23'ü büyükşehir olmak üzere 50 ilde ortak aday gösterdi. İYİ Parti 13 büyükşehirde, CHP de 10 büyükşehirde aday göstermeyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siyasi partilerin aday listelerini il ve ilçe seçim kurullarına bildirme süresi bugün saat 17.00’de sona erdi.

Seçim kurullarına teslim edilen listelere göre, CHP-İYİ Parti yerel seçimlerde 51 ilde işbirliği yapacak. 13 büyükşehirde CHP, 10 büyükşehirde İYİ Parti adayları seçime katılacak. En kritik şehirde ise CHP'nin adayları yarışacak. İYİ Parti, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş ve İzmir'de Tunç Soyer'i destekleyecek.

İYİ Parti adaylarının yarışacağı büyükşehirler ise Balıkesir, Sakarya, Samsun, Trabzon, Denizli, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Manisa olarak belirlendi.

CHP ve İYİ Parti, 27 ilde de işbirliği kararı aldı.

31 İLDE İŞBİRLİĞİ YOK

CHP ve İYİ Parti 31 ilde kendi adaylarıyla seçime katılacak. CHP Şanlıurfa'da aday göstermeyecek.

İYİ Parti de Meral Akşener'in daha önce açıkladığı gibi Iğdır'da aday çıkarmayacak. Akşener, "Cumhur İttifakı'nın paydaşlarına sesleniyorum, oturun, anlaşın tek adaya düşürün. Bizim Iğdır'da 5 bin 500'e yakın oyumuz var. İşte bekayla ilgili İYİ Parti'nin somut adımı. Cumhur İttifakı'nın paydaşları beka konusunda çok samimiyseler Iğdır ile ilgili tedbir almalılar" demişti.

Akşener: Cumhur İttifakı beka konusunda samimiyse Iğdır'da tedbir almalıAkşener: Cumhur İttifakı beka konusunda samimiyse Iğdır'da tedbir almalı

İDRİS NAİM ŞAHİN ADAY OLDU, İYİ PARTİ ADAY ÇIKARMADI

İYİ Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayının eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin olacağı iddia edilmişti. İYİ Parti görüşmeleri doğrularken adaylığın gerçekleşmediği açıklanmıştı. CHP ise Şahin'in adaylığına karşı çıkmıştı.

İdris Naim Şahin, Saadet Partisi'nden (SAADET) aday olurken İYİ Parti aday göstermedi. İYİ Parti'nin Şahin destekleyeceği iddia edildi. (HABER MERKEZİ)

Dervişoğlu: İdris Naim Şahin adayımız değilDervişoğlu: İdris Naim Şahin adayımız değil