HDP'nin GOP eş başkan adayları belli oldu

HDP'nin Gaziosmanpaşa eş başkan adayları belli oldu. Avukat Sinan Zincir ve Avukat Rojda Fırat, Gaziosmanpaşa Belediyesi Eş Başkan adayları oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi için eş başkan adaylarını açıkladı. Avukat Sinan Zincir ve  Avukat Rojda Fırat HDP'nin Gaziosmanpaşa adayı oldu.

'DEVRİMCİ BİR GÖREV...'

Zincir, eş başkan adaylığını sosyal medyadan duyurdu: "Değerli Yoldaşlarım; kutsal barış annelerimizin ve yurtsever Kürt halkının önerisi, HDP İstanbul İl Örgütümüzün kararı, örgütümüz Özgürlükçü Hukukçular Derneğinin onayı ile Avukat Rojda Fırat yoldaşım ile HDP Gaziosmanpaşa Belediyesi eşbaşkan adayları olduk . Bu tarihsel süreçte bize yüklenen sorumluluğu devrimci bir görev olarak görüyoruz . Barış annelerimiz ile,gençlerimizle,kadınlarla birlikte;İstanbul sokaklarında Cizre Botanın, Serhadın, Dersimin,Koçgirinin renkleri ile görkemli bir seçim kampanyası yürüteceğiz . Zindanlarda direnen yoldaşlarımıza nefes olacağız .Bugüne kadar mazlum Kürt halkının ve Ezilenlerin bize yüklediği vekalet görevi ile mahkemelerde halkımızın adalet ve hakikat mücadelesini haykırdık. Bugün de halklarımız Adına vekaleten İstanbul sokaklarında kavgamızın bu büyük kentinde mazlum Kürt halkının ,Alevi halkımızın tüm Ezilenlerin sesi olmaya çalışacağız. Biz kazanacağız birlikte kaybettireceğiz. Büyük başaracağız .Xızır yardımcımız mazlumlar yoldaşımız olsun." (HABER MERKEZİ)