İYİ Parti'den Yıldırım'a tepki: Devlet kesesinden veda yemeği ahlaki değil

İYİ Parti milletvekilleri AK Parti'den aday olan TBMM Başkanı Yıldırım'ın veda yemeği vermesine tepki gösterdi. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "TBMM Başkanı tarafsızlığını yitirmiştir. Devlet kesesinden veda yemeği vermesi ahlaki değildir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti milletvekilleri, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın, Meclis'te vereceği yemeğe katılmayacaklarını açıkladı.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, bugün TBMM başkanları ve 27'nci Dönem milletvekilleri onuruna yemek verecek. Twitter hesabından açıklama yapan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, yemeğe katılmayacağını belirtti.

Yokuş, "TBMM Başkanı tarafsızlığını yitirmiştir. Devlet kesesinden veda yemeği vermesi ahlaki değildir. Saygınlığını yitirmiş bir kişinin İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı öncesi bu davetine milletin bir vekili olarak katılmayı ahlaki bulmadığımdan katılmayacağım kamuoyuna duyurulur" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ da "Ben de katılmayacağım. Anayasayı çiğneyen Yıldırım TBMM tarihine kara leke olarak geçecek" diyerek Yıldırım'a tepki gösterdi.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Erozan da 16 Şubat'ta yemeğe katılmayacağını açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)