Erdoğan: Güvenli bölgeler tesis edeceğiz, planlarımızı belirledik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenli bölge için planlamaların yapıldığını söyledi. Erdoğan, "Yeni bir hamlenin arefesindeyiz. Güney sınırımızı terörden arındıracak, mültecilerin dönebilecekleri güvenli bölgeler tesis edeceğiz, planlarımızı stratejilerimizi belirledik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta'da düzenlenen mitingde konuştu.

Isparta'daki elmaları İstanbul ve Ankara'ya gönderilmesi için bakanlara talimat vereceğini açıklayan Erdoğan, "Hazine Maliye Bakanımı, Gıda Tarım Bakanımı, Ulaştırma Bakanı'mı arayacağım buradaki elmaları süratle İstanbul'a Ankara'ya gönderin diye. Benim milletimi kimse sömüremeyecek" ifadelerini kullandı.

"17 yılda her biri diğerinden zorlu, meşakkatli tam 14 seçim yaşadık" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Pek çok badire atlattık. Cumhuriyet mitingleriyle sokaklarımızın karıştırılmaya çalıştığı zamanlar oldu. Gazete haberleri üzerinden partimizi kapatmaya dahi kalktılar. 367 garabeti çıkardılar. Gezi olaylarıyla insanlarımızın arasını açmaya, tüketmeyin çağrılarıyla ekonomimizi batırmaya çalıştılar. Çevre bahanesiyle haftalarca sokakları ateşe verdiler. 17-25 girişimiyle emniyet ve yargı silahını çektiler. Çukurlar aşarak Doğu ve Güneydoğu'daki illerimizi işgale yeltendiler. Besleyip büyüttükleri FETÖ yılanını üzerimize saldılar."

'IMF BAŞKANINA 'BAŞBAKAN BENİM' DEDİM'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Bay Kemal çıkmış utanmadan sıkılmadan 'Bu iktidar yine IMF'ye gidecek' diyor. Biz geldik IMF'ye borç var. O zamanki IMF'nin başkanı ile Davos'ta konuşuyoruz. Dedim ki, 'Türkiye'nin başbakanı benim, sen değilsin. Sen aydan aya veya her yıl taksitini alıyor musun, alıyorsun. Sen kalkıp da Türkiye'ye yönetemezsin, Türkiye'yi ben yönetirim'... Tabi biraz sağa sola savruldu" şeklinde konuştu.

735 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm terör örgütlerine tarihlerinin en ağır darbelerini vuruyoruz. Gabar, Cudi, Tendürek, Kandil'de biz varız ve inlerine girdik, kaçacak delik arıyorlar. İşte bak şimdi de 735 teröristi güvenlik güçlerimiz yakaladı, topladı ve şimdi bunlar hesaba çekiliyor" dedi.

'YENİ BİR HAMLENİN ARİFESİNDEYİZ'

Suriye'de güvenli bölge oluşturulması için hazırlıkların yapıldığını belirten Erdoğan, "Şimdi yeni bir hamlenin arefesindeyiz. Güney sınırımızı terörden arındıracak, mültecilerin dönebilecekleri güvenli bölgeler tesis edeceğiz, planlarımızı stratejilerimizi belirledik" diye konuştu.

Tanzim satış noktalarının bir süre daha faaliyetlerini sürdüreceğini dile getiren Erdoğan, "Tanzim satış müessesini bir süre daha devam ettireceğiz. Her şey yolunda giderse bu yöntemi sona erdiririz, şayet fırsatçılar direnmeye devam ederse sistemi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

'BAY KEMAL, ELİNE DİZİNE DURSUN'

Isparta'da yapılan sulama tesisleriyle 396 bin dekar arazinin sulamaya açıldığını belirten Erdoğan, "Bay Kemal diyor ki, 'Çiftçiler aç, çiftçilerin toprağına el koydular'. Eline dizine dursun. Tüm bu hizmetlerin aksamadan devam etmesi için 31 Mart çok önemli" dedi.