Saadet Partisi: Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik haberlerle ilgili hukuki süreci başlatacağız

Saadet Partisi, partileriyle ilgili "Kamuoyunu manipüle etmeye ve milleti yanıltmaya yönelik" haberlerle hakkında hukuki süreç başlatma kararı alındığını açıkladı. Açıklamada, Saadet Partisi'nin yerel seçime ittifak yapmadan gireceği vurgulandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi (SAADET), "Kandil'le ittifak kurdukları" yönündeki ifadelerin geçtiği haberler hakkında suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu. Açıklamada, "İnanıyoruz ki hem hukuk önünde hem de aziz milletimizin vicdanında bu yalan haberler mahkum olacaktır" denildi.

Saadet Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada, yerel seçime ittifak yapmadan girecekleri hatırlatılarak, partiyle ilgili haberler tepki gösterildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"A Haber isimli internet haber sitesinde yayınlanan 'HDP’nin eski vekili Kandil ittifakını ele verdi' başlıklı haber, başta olmak üzere birçok program ve yayında, 'kandil ittifakı' vurgusuyla gerçek dışı iddialara yer vermektedir. Genel Başkanımız Temel Karamaollaoğlu’nun da her fırsatta ifade ettiği gibi, Saadet Partisi seçimlere tek başına girmektedir ve bütün seçim bölgelerinde aday gösteren tek partidir. Bu açık gerçeğe rağmen Saadet Partisini herhangi bir ittifakın parçasıymış gibi göstermeye çalışmak, ahlaktan yoksun bir davranıştır."

Haberlerle ilgili hukuki sürecin başlatılacağı aktarılan açıklamada, "Kamuoyunu manipüle etmeye ve milletimizi yanıltmaya yönelik bu haberlerle ilgili hukuki süreç başlatma kararı alınmıştır. İnanıyoruz ki hem hukuk önünde hem de aziz milletimizin vicdanında bu yalan haberler mahkum olacaktır" denildi. (HABER MERKEZİ)