CHP'li 3 belediye başkanı DSP'den aday olacak

İstanbul ve Balıkesir'de aday gösterilmeyen 3 ilçe belediye başkanı DSP'den aday olacak. DSP Genel Başkanı Aksakal ile görüşen gazeteci Gürkan Hacır, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın DSP'ye geçeceğini söyledi.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, CHP'den istifa etti. Toprak'ın DSP'den aday olacağı belirtildi. Balıkesir'de ise Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın DSP'ye geçeceği öğrenildi.

CNN Türk'te yayınlanan Gece Görüşü programına katılan gazeteci Gürkan Hacır, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal ile görüştüğü söyledi. Hacır, Aksakal'ın İstanbul'da Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ile Balıkesir'de Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın CHP'den istifa ederek DSP'den aday olacağını söylediğini aktardı.

DSP'nin Ankara'da Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinden aday çıkarmayacağını söyleyen Önder Aksakal, İstanbul'un tüm ilçelerinde aday çıkaracaklarını dile getirdi.

'SARAYDAN DAVET GELDİ'

"Arkanızda saray mı var?" sorusunu yönelttiğini kaydeden Gürkan Hacır, Aksakal'ın bu iddiayı reddettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan görüşme daveti aldığını aktaran Aksakallı, "Bana saraydan davet geldi ama böyle bir ortamda, seçim öncesi görüşmenin doğru olmayacağını düşündüm" dedi.

Davetin ne zaman geldiği sorulan Aksakal, genel başkan seçildiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tebrik geldiğini kendisinin görüşme talebinde bulunduğunu ve 3 yıl sonra yanıt geldiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)