Aday gösterilmeyen CHP'li başkan Kesimoğlu: Boyum kadar yüreğim var

Yeniden aday gösterilmemesi üzerine CHP'den istifa eden Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, basın toplantısı düzenledi. Muharrem İnce'yi desteklediği için aday gösterilmediğini söyleyen Kesimoğlu, "Her zaman parti içinde doğruları söyledim. Allah'ın boy kadar yürek verdiği nadir kullardan biriyim ben. Boyum kadar yüreğim var" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin yeniden aday göstermemesi üzerine partisinden istifa eden Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Birilerinin 'Kral çıplak' demesi lazımdı. Ben de dedim. Her zaman parti içinde doğruları söyledim. Allah'ın boy kadar yürek verdiği nadir kullardan biriyim ben. Boyum kadar yüreğim var" dedi.

Yeniden aday gösterilmemesi üzerine CHP'den istifa eden Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, basın toplantısı düzenledi. Yaşanan süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Kesimoğlu, "Hayatımın hiçbir döneminde koltuk sevdalısı olmadım. Eğer koltuk sevdam olsaydım, muhalefet yapmazdım. Bildiğiniz gibi 2004 yılında Sayın Baykal'a karşı biz muhalefet hareketi yaptık. 2018 yılında da Sayın Kılıçdaroğlu'na muhalefet ettik" diye konuştu.

"Bu muhalefet anlayışımızı ortaya koyarken, demokrasiden ödün vermedik" diyen Kesimoğlu, "Ülke sorunlarını kendi sorunlarımızın üstünde ve ötesinde gördük. Eğer koltuk sevdalısı olsaydım, seçime 6 ay kala Muharrem İnce'nin yanında yer almazdım. Ben zannettim ki gerçekten CHP'yi yönetenler de demokrasiye inanmışlar ve ülke için istedikleri demokrasiye eş değerli olarak parti içinde de demokrasiyi işletecekler. Ama geline noktada bunun böyle olmadığını gördük" dedi.

'BİRİLERİNİN 'KRAL ÇIPLAK' DEMESİ LAZIMDI'

"İsyanının CHP yönetimine olduğunu" söyleyen Kesimoğlu, şöyle devam etti:

"Birilerinin 'Kral çıplak' demesi lazımdı. Her zaman parti içinde doğruları söyledim. Allah'ın boy kadar yürek verdiği nadir kullardan biriyim ben. Boyum kadar yüreğim var. Asla mertlikten, dürüstlükten ödün vermedim. Elbette partimizin menfaati söz konusudur; ama gelinen nokta CHP'nin adayı ile bu işin olmayacağıydı. Bunun için de halkım, 5 yıldır hizmet etmekten gurur duyduğum halkım benim görevime devam etmemi istedi. Ben CHP'nin yönetimine isyan ediyorum. CHP'liliğimi ölçmek, kimsenin hakkı da haddi de değildir. Ben gözümü CHP'de açtım. Özenle korudum, bilinçle korudum, ilkeyle korumaya devam ediyorum. Benim o 6 ok, 40 yıldır yüreğimde. Benim yüreğimden onu silmeye kimsenin gücü yetmez."

'MİLLETVEKİLİ YA DA BELEDİYE BAŞKANI OLARAK DOĞMADIM'

Başkan Kesimoğlu, yeniden aday gösterilmemesiyle ilgili "Ben Muharrem İnce'nin yanında olduğum için aday gösterilmedim. Tecrübe; yapılan hataların toplamı, yenen kazıkların bileşkesidir. Ben tecrübeliyim bu anlamda. Ben anamdan ne milletvekili olarak doğdum ne de belediye başkanı olarak doğdum. Ama ben bu birikimimi halkıma hizmet olarak değerlendirmek istiyorum, bütün derdim bu" diye konuştu. (KIRKLARELİ/DHA)