Destici: Seçim iş birliği için AK Parti'yle dün görüşme yaptık

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimde iş birliği konusunda, dün AK Partili yöneticilerle görüşme yapıldığını söyledi. Destici, "Biz halis bir niyetle bu görüşmelerin olumlu sonuçlanması noktasında üzerimize düşen bütün fedakarlığı bugüne kadar yaptık. İnşallah hayırlı sonuçlanır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sebze ve meyvede yüksek fiyatları önlemek adına tanzim satış noktalarının kurulduğunu hatırlatan Destici, bu konuyu ilk dile getiren partinin, BBP olduğunu söyledi.

Uygulamanın önce üreticiyi desteklemesi gerektiğini belirten Destici, "Üretici, ürettiğinin hakkını alacak. Hak ettiği fiyattan, ondan alacağız ve daha sonra üzerine hiçbir maliyet koymadan, 1 liradan aldıysak 1 liradan vatandaşa ulaştıracağız. Bizim teklifimiz bu. Tanzim satış noktalarında satılan ürünlerin kaça alınıp, kaça satıldığı noktasında da birtakım spekülasyonlar ortaya atılmaya başladı. Bunların da ciddi şekilde araştırılması lazım" dedi.

'İTTİFAK ÇALIŞMAMIZI İLETTİK, İNŞALLAH OLUMLU SONUÇLANIR'

"Cumhur İttifakı'nın ruhuna bağlı olduklarını" söyleyen Destici, "Cumhur İttifakı devletin bekasını, bütünlüğünü, milletin istiklalini ve istikbalini önceleyerek, milli ve yerli unsurlar tarafından oluşturulmuş bir ittifaktır. Yerel seçimlerdeki iş birliği konusu da daha özel bir konudur. Bu hususla ilgili arkadaşlarımız birkaç sefer AK Partili yöneticiler ile görüşmeler yaptılar. Dün de iki tarafın arzusu üzerine yerel seçimlerde iş birliği hususunda AK Partili yöneticiler ile arkadaşlarımız bir görüşme daha gerçekleştirdiler" diye konuştu.

Görüşmenin ardından BBP Başkanlık Divanı toplantısı yaptıklarını aktaran Destici, "Bir çalışmak gerçekleştirdik. Bu çalışmanın sonucunu kendilerine ilettik. Biz halis bir niyetle bu görüşmelerin olumlu sonuçlanması noktasında üzerimize düşen bütün fedakarlığı bugüne kadar yaptık. Bundan sonra da ülkemizi, milletimizi, temsil ettiğimiz camiayı önceleyerek, yine yapmaya devam edeceğiz. İnşallah hayırlı sonuçlanır, diye ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN 'MUHSİN YAZICIOĞLU'NU İSTİSMAR EDİYORLAR' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas mitinginde isim vermeden BBP'yi eleştirmişti.

BBP'nin "Muhsin Yazıcıoğlu'nu istismar ettiğini" öne süren Erdoğan "Cumhur İttifakı'nda sadece AK Parti ve MHP var. Muhsin kardeşimin istismar edilmesine de tahammül edemiyorum. Birileri çıkıyor, Muhsin kardeşimin arkasından Sivas'ta belediyeyi alma gibi bir gayret içerisine giriyor" demişti.

Mustafa Destici de "Sayın Cumhurbaşkanımızın rahatsız olduğu bazı hususlar olmuş. Bizim de rahatsız olduğumuz bazı hususlar var. Biz bir beklenti içerisinde değiliz. Bizim ittifaka bir mecburiyetimiz de yok. Biz sadece devletin bekası, milletin istiklali ve istikbali noktasında, inançlarımız noktasında, duruşumuz noktasında bir hassasiyet ortaya koyduk" yanıtını vermişti.(ANKARA/DHA)

Erdoğan'dan bakan Turhan'a: Takip etmezse güle güle!Erdoğan'dan bakan Turhan'a: Takip etmezse güle güle!

BBP lideri Destici: Hiçbir ittifaka mecburiyetimiz yokBBP lideri Destici: Hiçbir ittifaka mecburiyetimiz yok