Uluslararası Barış Heyeti HDP'yi ziyaret etti

Uluslararası Barış Heyeti ile görüşen HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan: Özellikle 2013-2015 yılları arasındaki görüşmelerin ne kadar önemli olduğunu, o dönem Sayın Öcalan ile yapılan görüşmelerin asla göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade ettim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Barış Heyeti, HDP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Eş Genel Başkan Pervin Buldan'ı ziyaret etti. Heyette eski İzlanda İçişleri ve Adalet Bakanı Ögmundur Jónasson, Britanya Taşımacılık Sendikası TSSA Genel Sekreteri Manuel Cortes, Arjantinli İnsan Hakları aktivisti, ekonomist ve akademisyen Beverly Ann Keene, İngiltereli sendika hukukçusu Paul Scholey,

Yazar, film direktörü ve aktör Maxine Peak, Edinburg Üniversitesi'nden Connor Hayes, Britanya UNITE Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Tony Burke yer aldı.

BULDAN: 2013-2015 ARASI GÖRÜŞMELERİN ÖNEMİNİ ANLATTIK

Buldan ve heyet üyeleri görüşme sonrası ortak bir açıklama yaptı. "Avrupa’nın birçok yerinden farklı kurum ve kuruluşlardan oluşan bir barış delegasyonu partimizi ziyaret etti. Açıkçası bu barış delegasyonunun bugün mesele üzerine bizimle yaptıkları görüşmeyi çok önemsediğimizi belirtmek isterim. Sayın Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması yönünde parti olarak yürüttüğümüz yoğun bir mücadele ve çalışma var. Bu çerçevede heyet Sayın Öcalan’ın durumu ile ilgili, tecrit ile ilgili son gelişmelere ilişkin görüşlerimizi almak üzere burada" diyen Buldan şunları söyledi, "Heyete Sayın Öcalan uzun yıllardır ağırlaştırılmış bir tecrit ile karşı karşıya olduğunu ifade ettik. Özellikle 2013-2015 yılları arasındaki görüşmelerin ne kadar önemli olduğunu, o dönem Sayın Öcalan ile yapılan görüşmelerin asla göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade ettim. Ancak 2015 yılından sonra adaya gidiş gelişlerin kesilmesinin, barış ve müzakere sürecinin bitirilmesinin, Sayın Öcalan’ın aile ve avukat görüşlerinin engellenmesinin bugün Türkiye’de nasıl bir hava oluşturduğunu ifade etmeye çalıştık" dedi.

Eski İzlanda İçişleri ve Adalet Bakanı Ögmundur Jónasson ise heyet adına yaptığı açıklamada, "Arjantin, İzlanda, Amerika ve İngiltere’den gelen bir grubuz. Hepimizin endişesi ortak. Bu da Türkiye’deki kötüye giden insan hakları. Aynı zamanda bir ortak noktamız da adaletin sağlanması için kararlılığımız. Türk Adalet Bakanı’na bir mektup gönderdik ve ondan görüşme talebinde bulunduk. Bu mektupta kendisine şunu ifade ettik. Abdullah Öcalan’ın uzun süredir ailesi ve avukatları ile görüşme yaptırılmadığının farkındayız dedik. Sizden bize onu tutulduğu İmralı'da ziyaret edebilmemiz için gerekli koşulları sağlamanızı rica ediyoruz diye mektup gönderdik" dedi. (HABER MERKEZİ)