Kılıçdaroğlu: Kartal'daki binayı yaptıran AK Partili Erzurum Belediye Başkanı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Kartal Belediye Başkanımız Altınok Öz başından beri oradaydı. O binayı kaçak yaptıran, kaçak kat çıkaran kişi şu anda Erzurum'da Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Herkes bu gerçeği bilsin.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 kişinin yaşamını yitirdiği Kartal'daki binayla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, "O binayı kaçak yaptıran, kaçak kat çıkaran kişi şu anda Erzurum'da Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Herkes bu gerçeği bilsin" dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu Kartal'da geçen hafta çöken ve 3 kata kadar izinli olduğu halde 8 katlı yapıldığı belirtilen binayı yapanın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olduğunu söyledi. "İsteriz ki ülkemizde acı bir olay yaşanmasın ama Kartal'da bir bina çöktü ve 21 vatandaşımız hayatını kaybetti. O bina ile ilgili çok şey biliyordum. Ama enkazın altında insanlar varken onu politik bir sürecin parçası haline getirmekten kaçındı" diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi, "İmar affı çıkarıyorlar. İmar affını sağlam binalara çıkar. Neden çürük binaları imar affı kapsamına alıyorsun? Bir de iftira atıyorlar ki Kartal Belediye Başkanımız olay yerine gitmemiş. Hayır Kartal Belediye Başkanımız Altınok Öz başından beri oradaydı. O binayı kaçak yaptıran, kaçak kat çıkaran kişi şu anda Erzurum'da Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Herkes bu gerçeği bilsin. Deprem olsa kim bilir kaç bina daha yıkılacak. 99 depreminin üstünden 20 yıl geçti. 20 yılda İstanbul'da ne yapıldı, hangi önlemler alındı? İstanbul'u tescilli tabut haline getirdiler."

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

BAŞKANIMIZ ORADAYDI: İsteriz ki ülkemizde acı bir olay yaşanmasın ama Kartal'da bir bina çöktü ve 21 vatandaşımız hayatını kaybetti. O bina ile ilgili çok şey biliyordum. Ama enkazın altında insanlar varken onu politik bir sürecin parçası haline getirmekten kaçındık. İmar affı çıkarıyorlar. İmar affını sağlam binalara çıkar. Neden çürük binaları imar affı kapsamına alıyorsun? Bir de iftira atıyorlar ki Kartal Belediye Başkanımız olay yerine gitmemiş. Hayır Kartal Belediye Başkanımız Altınok Öz başından beri oradaydı. O binayı kaçak yaptıran, kaçak kat çıkaran kişi şu anda Erzurum'da Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Herkes bu gerçeği bilsin.

İSTANBUL TESCİLLİ TABUT HALİNE GELDİ: Deprem olsa kim bilir kaç bina daha yıkılacak. 99 depreminin üstünden 20 yıl geçti. 20 yılda İstanbul'da ne yapıldı, hangi önlemler alındı? İstanbul'u tescilli tabut haline getirdiler. Adaylıkların belirlenme sürecinde önemli bir adım atıldı, İstanbul, Adana, Antalya ve Bursa'da ilçe belediye başkanlıkları il adayı oldular. Bunlar ilçe belediyesinden büyük belediye başkan adayı olanlar, yeni bir gelenek başlatıyoruz. Başarılarını bütün beldeye, büyükşehire yaymak istiyorlar. İlçede kazandığımız başarıyı büyükşehir bağlamında da hayata geçireceğiz, diyorlar.

ANKARA'DAN ESKİŞEHİR'E GEZMEYE GİDERLER: Aziz Kocaoğlu büyükşehir belediye başkanlığını büyük bir başarıyla yapmıştır ve bir bayrak devrini kısa sürede gerçekleştirecektir. Tunç Soyer de önümüzdeki süreçte Aziz Bey'in bıraktığı başarıları kararlılıkla sürdürecektir. Bir başka arkadaşımız Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'i Eskişehir yapan. Bir beton Bursa'yı, bir de yemyeşil Eskişehir'i düşünün. Ankara'dan Eskişehir'e gezmeye giderler. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmadığını yaptı; 11 ilçeye 11 okul yaptı. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin olduğu yerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Oy versin vermesin, vatandaşı baştacı edeceğiz. Oy vermeyen vatandaşa da hizmet götüreceğiz.

FETTAH TAMİNCE'Yİ BEN Mİ KORUYORUM? CHP'li belediyelerin olduğu yerlerde okulu uzak olan her çocuk okula servisle gidecek ve ailesinin cebinden tek kuruş servis parası çıkmayacak. CHP'li belediyelerde asgari ücret 31 Mart sonrası 2 bin 200 lira olacak. Biz bunları zaten yapıyoruz, isteriz ki bütün belediyelerde yapalım. İstanbul'un trafik sorununu çözemeyiz diyenler o zaman neden adaysınız? Ekrem İmamoğlu ile hepsini çözeceğiz. FETÖ ile irtibatlı üniversitelerin tamamı kapatıldı. Ancak Fettah Tamince'nin üniversitesine kimse dokunamadı. Fettah Tamince'yi protokol masasına ben mi oturtuyorum o mu? Ben mi koruyorum Tamince'yi o mu koruyor? Taşeron işçisini ilk biz dile getirdik. Sonra baktılar ki taşeron işçileri CHP'ye oy verecek,kadroyu çıkardılar. Binlerce kadrosuz işçi var. Son kalan taşeron işçisi kadro alıncaya kadar yanlarında olacağız, taşeron sorununu dile getirmeye devam edeceğiz.

KOZAĞAÇLI, KAVALA, DÜZKAN NEDEN HAPİSTE? Osman Kavala, Ayşe Düzkan, Selçuk Kozağaçlı hangi gerekçeyle hapiste? Birileri istedi diye. Eren Erdem hangi gerekçeyle hapiste? Bir mahkeme Eren Erdem'in tahliyesine karar veriyor. Savcı itiraz ediyor, o mahkeme de oy çokluğuyla tutuklanmasına karar veriyor. 50'nin üstünde dosyayı kısa sürede okuyup tahliyesine engel oluyorlar. Aradan 1 ay geçiyor, tahliyesine karar veren mahkemeye dilekçe veriyor avukatı, tahliye eden hakimler bu sefer diyor ki hayır tutuklanması lazım. Siz çocuk mu kandırıyorsunuz? Verdiği kararın arkasında durma yürekliliği göstermemek adalet midir? Adalete en büyük kötülüğü siz yapıyorsunuz. Sizden hakim olmaz, siz cübbelerinizi çıkarınız başka cübbeler giyiniz. Seçimler gelir indirim yaptık. Yüzde 90 zam yapmışsın, yüzde 10 indirim yapsan ne olur? Sen bindirim yaptın kardeşim. Bizden önce Sivas'ta üniversite yoktu diyor. 1974'te kuruldu üniversite. Erdoğan'a göre Ondan önce memlekette ortaokul, lise, üniversite yoktu. Erdoğan'dan önce bu kadar büyük bir yalancı yoktu. (HABER MERKEZİ)