Süleyman Soylu: Efendi senin aklın SSK'ya, hanımefendi senin aklın bakanlığa yetmedi

Ankara'da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP ve İYİ Parti liderlerini eleştirdi. Soylu, "Efendi senin aklın SSK'ya yetmedi, Türkiye'ye hiç yetmez. Hanımefendi, senin aklın bakanlığa yetmedi. 6 ay bakanlık yapabildin, 6 ay. HDP sizi üç kuruşluk aklıyla avucunun içine almış" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Cumhur İttifakı'nın Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki'nin tanıtım toplantısına katıldı. Afitab Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa AK Partili MHP'li vekiller ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda konuşan Süleyman Soylu, 31 Mart yerel seçimi "beka seçimi" olarak gördüklerini söyledi. Soylu, "31 Mart'ı sadece belediye başkanlığı seçimi olarak göreceğiz öyle mi, yapılan her şeyi unutacağız, terörün üstüne, yapılan ekonomik saldırıların üstüne, son 6 yıldır yaşadıklarımızın üstüne bu seçimi beka seçimi olarak görmeyeceğiz, sadece sıradan bir seçim olarak göreceğiz öyle mi?" dedi.

'HDP SİZİ AVUCUNUN İÇİNE ALMIŞ'

Bakan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i "HDP'yi Meclis'e sokmakla" eleştirdi. Soylu, "Efendi senin aklın SSK'ya yetmedi, kendi partine yetmedi. Senin aklın Türkiye'ye hiç yetmez. Hanımefendi, senin aklın bakanlığa yetmedi. 6 ay bakanlık yapabildin, 6 ay. Senin aklın Türkiye'ye hiç yetmez. HDP sizi üç kuruşluk aklıyla avucunun içine almış, bu millete kurşun sıkanlara ortak etmiş, siz ayakta uyuyorsunuz" ifadelerini kullandı.

'SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE EL UZATMAYALIM İSTEDİLER'

Suriyeli mültecilerle ilgili tartışmalara değinen Soylu, "Biz niçin Suriye'ye elimizi uzattık, bizi 400 yıl aynı sancak altında aynı kıbleye yönelmiş insanlarımıza sırtımızı dönmemizi istediler ve onlara el uzatmayalım istediler. Hâlâ bunun intikamını almaya çalışıyorlar. Hâlâ etrafı karıştırıp, hala kardeşlerimizle bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

'UYUŞTURUCU SATICILARININ KAFALARINI KIRAMADIKTAN SONRA NEYE YARAR BAKANLIK'

Uyuşturucu karşı çalışmaların yapıldığını ifade eden Soylu, şöyle devam etti:

"Sadece terörle mücadele etmiyoruz. Aynı zamanda uyuşturucuyla da mücadele ediyoruz. 2016'da yaklaşık 941 kişi uyuşturucudan direkt ölmüş. Batı'dan sürekli kimyasal uyuşturucular Türkiye'ye naklediliyor. Doğu'dan da doğal uyuşturucular, esrarından afyonuna, eroinine kadar. Annenin birisi yanıma geldi. Kolumu tutup, 'Şu gözüme bakıyor musun' dedi. Gözü mosmor. 'Ne olursun beni bu ayıptan kurtar. Sen devletin güçlü adamısın' dedi. Neye yarar senin İçişleri Bakanlığın oradaki ananın derdini çözemedikten sonra. O uyuşturucu satıcılarının kafalarını kıramadıktan sonra, neye yarar senin İçişleri Bakanlığın." (ANKARA/DHA)