Gürsel Tekin: Adaylar liyakata göre belirlenmeliydi

Gürsel Tekin, 'Mehmet Fatih Bucak'ın adaylığına tepki gösterdi: Liyakat ilkesi bir kenara bırakıldı, şahsi yakınlık ve tutum öne çıkartıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP içerinde Siverek aday 'Mehmet Fatih Bucak' krizi devam ediyor. İstanbul Büyükşehir adaylığını kabul edilmeyen İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 'aday belirleme sürecine' tepki gösterdi. Tekin, "CHP'nin aday belirlemede liyakata önem vermesi ve "bir fazla oy getirecek" kişinin aday yapılması gerektiği halde, bunun gerçekleşmediğine dikkat çekti. Yazlı açıklama yapan Tekin, "üzülerek söylüyorum, adayların objektif kriterlere göre belirlendiğini söylemek mümkün değil. Her seçim çevresinde adeta farklı bir kriter, farklı bir standart ortaya koyuldu. Birçok büyükşehirde, kamuoyu anketlerinde en çok destek bulan arkadaşlar aday gösterilmedi" dedi.

Tekin, CHP'nin aday belirleme sürecine yönelik önerilerini şöyle sıraladı;

ADAY BELİRLEME SÜRECİ ÇOK DAHA ADİL, ŞEFFAF VE İLKELİ OLABİLİRDİ: Biz eskiden kim CHP’ye bir oy fazla kazandırırsa o aday olmalıdır derdik. Bugün CHP’nin oy kazanmasından ve başarısından başka ölçütler de devreye girmiş durumda. Kişisel, şahsi ölçütler ve keyfilik ne yazık ki maliyetsiz değildir. 31 Mart’ta bu maliyet ile partimizin karşılaşmamasını umut ediyoruz.

LİYAKATA ÖNEM VERİLMEDİ: Biz liyakatı savunan bir partiyiz. Liyakat ilkesinin her yere egemen olmasını isteriz. Liyakat ilkesi bir kenara bırakıldı, şahsi yakınlık ve tutum öne çıkartıldı.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İSTEYEN BAŞKANLAR LİSTE DIŞI BIRAKILDI: Tekin, birçok ilde başarılı hizmetlere imza atan belediye başkanlarının "sırf olağanüstü kurultay talep ettikleri için" yeniden aday gösterilmediklerini de söyledi. Tekin, "Birçok ilde partimize ve vatandaşa başarıyla hizmet eden belediye başkanlarımız yalnızca olağanüstü kurultay talep ettikleri için yeniden aday gösterilmedi. Yine bazı illerde seçimi kazanabilecek seviyede olan halk desteği bulunan arkadaşlarımız da aynı gerekçeyle adaylık dışında bırakıldı.Bu CHP tarihine, kültürüne yakışan bir adım değildir" diye konuştu.

CHP parti yönetiminde Bucak çatlağıCHP parti yönetiminde Bucak çatlağı

Mehmet Fatih Bucak: Yanlış anlaşıldımMehmet Fatih Bucak: Yanlış anlaşıldım