Faik Öztrak: 1994 ruhundan bahsediyorlar, ilk defa haklılar

CHP Parti Sözcü Faik Öztrak, iktidarın "1994 ruhu" açıklamalarında haklı olduğunu söyledi. Öztrak, "Sürekli 1994 ruhundan bahsediyorlar. Ne var? 1994’e bugün olduğu gibi Türkiye’de ekonomik kriz var, döviz sıçramış. İlk defa haklılar" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. MYK sonrasında CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın açıklaması yaptı.

İstanbul'un Kartal ilçesinde çöken binayı hatırlatan Öztrak, "Rant ve kaynak için sürekli imar affı çıkarıp sonra 'İstanbul’a ihanet ettik' diyenlerin şimdi 'sabrımız taştı' diye konuşmaya hakları yok. Sabırların taşması için, ders çıkarmak için illa insanlarımızın ölmesi mi gerekiyor. Eski nesil, iflas etmiş, metal yorgunu belediyecilik anlayışına en güzel cevabı millet 31 Mart tarihinde verecektir" dedi.

'IMF'YLE İLK ANLAŞMAYI CEMAL GÜRSEL YAPTI'

Faik Öztrak, Türkiye'nin "IMF kapısına düşmekle" karşı karşıya olduğunu savunarak şunları söyledi:

"17 yıldır ülkeyi yöneten AKP Genel Başkanı güzel ülkemizi iflas ve IMF kapısına düşmekle karşı karşıya bırakmıştır. AKP Genel Başkanı anlaşılan fesli tarihçilerden öğrendiği yalan tarih bilgisiyle yine milletimize doğru olmayan açıklamalarda bulunmuş. 'IMF ile ilk stand-by anlaşmasını CHP imzaladı' demiş. Uluslararası para fonuyla ilk anlaşma Cemal Gürsel döneminde yapılmıştır. Cemal Gürsel CHP'nin hiçbir zaman genel başkanı olmamıştır."

'YENİDEN ÜRETİME DÖNMENİN ÖNÜNÜ AÇMAK GEREKİR'

"Yeniden üretime dönmenin önünü açmak gerekir" diyen Öztrak, "Milletimizi borçlandıran değil helal kazanç sağlayan uygulamalar konulmalıdır. Aksi halde milletimizin sıkıntıları daha da ağırlaşacaktır. Saray milletin sesini duymuyor. Duysa da çözüm isteyen sözlere öfkeleniyor" diye konuştu.

"1994 ruhu" tartışmasına değinen Faik Öztrak, "Sürekli 1994 ruhundan bahsediyorlar. Ne var? 1994’e bugün olduğu gibi Türkiye’de ekonomik kriz var, döviz sıçramış. İlk defa haklılar. Artık başlarına geleceği net olarak görüyorlar. 1994’te milletimiz kendilerini sıkıntıya sokanlara ceza kesip sarı kart gösterdiyse, 31 Mart’ta da aynısını yapacaklarından şüphemiz yok" dedi.

'TANZİM SATIŞ MAĞAZALARI YETMEZ'

Faik Öztrak, İstanbul ve Ankara'da uygun fiyata sebzenin satıldığı tanzim satış çadırlarına ilişkin "CHP’nin seçim vaatlerini hep aşırıyordu. Ama acımasızca eleştirdiği dönemde yapılan uygulamalara, bugün sahip çıkması, bunlara 'çözüm' diye sarılması bizleri acı acı güldürdü" ifadelerini kullandı.

Tanzim noktalarının yeterli olmadığını söyleyen Öztrak, "Tarımı bitirdiler, 3’üncü lige düşürdüler. Bugün buğday, saman, nohut, arpa her şeyi ithal eder hale geldik. İktidarı bir kez daha uyarıyorum; tarladaki yangın sönmeden mutfaktaki yangını söndüremezseniz. Zabıta ile korkutarak ekonomiyi idare etmenin mümkün olmadığını, zor olduğunu düşünüyorum. Bunun sonu karanlıktır. Bırakın pansumanı, üretime dönün" şeklinde konuştu.

'BİZE YÖNETİLEN ELEŞTİRİLER İFTİRADIR'

Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’nin HDP ile ittifak yaptığına ilişkin açıklamalarının anımsatılması üzerine, "Terör baronları kim biz çok tanımıyoruz. Ama mutlaka Oslo'da onlarla masaya oturanlar gayet iyi biliyorlardır. Kimin kimle iş birliği yaptığı konusunda iktidar partilerinin bizlere yönelttiği eleştiriler tamamen iftiradır. Ciddiye alınacak konular değildir. Ama iktidar partisini bu gerçek ötesi söylemlerle toplumu CHP’ye karşı düşmanlaştırmaya çalışmasında ülkeye yararı yoktur. CHP, Kuvay-i Milliye hareketinden doğmuş olan bir partidir. Bu ilkelere sıkı sıkıya bağlıdır" yanıtını verdi. (ANKARA/DHA)

Etiketler HDP CHP faik öztrak