AK Partililer ile köylüler arasında 'kandırmayın' kavgası

Konya Ereğli'de AK Partililerin gerçekleştirdiği bir kahve ziyareti sırasında kavga çıktı. Boğazı sıkılan bir köylü, "Adamın ümüğü sıkılır mı köyde, arabanıza binip gidin. Ne sakin olacağım, gardaş köylünün ümüğü sıkılmaz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya’nın Ereğli ilçesinde oy istemek için Çiller Köyü'ne giden AK Partililerle köylüler arasında kavga yaşandı. “16 yılda bir tane fabrika açtıysanız kimliğimi bırakıyorum, insanları kandırmayın” diyen bir köylünün, AK Parti Gençlik Kolları üyesi olduğu belirtilen bir genç tarafından boğazı sıkılınca olay kavgaya dönüştü. Partililer gittikleri mahalle kahvesini terk etmek zorunda kaldı.

Seçim çalışmaları için sahaya inen, AK Parti İlçe Başkanı Zübeyir Dursun ve gençlik kolları üyeleri ile birlikte oy istemek için Çiller Köyü’ne giden Ereğli Belediye Başkan adayı Adem Erdal ile köylüler arasında arbede yaşandı.

Sözcü'den Mehmet Ali Kayacı'nın haberine göre köyün kahvehanesindeki programda; 'perişan olduklarını' belirten bir köylü “16 yıldır bu hükümet bir tane fabrika açtıysa kimliği bırakıyorum, AK Parti'ye yarın üyeliğimi başlatıyorum. Hadi gösterin. Bir tane fabrika açtıysanız. Boş verin. İnsanları kandırmayın biz perişanız, tarlamız satılıyor, ineğimiz satılıyor, açız” derken, bir başka köylü de, “Türkiye iyi durumda diyorsunuz. O zaman ben burada yaşamıyorum. Açız, açız. Motorumuzu satıyoruz, ineğimizi satıyoruz. Tüccar geliyor 3 lira veriyor ineğimize” diye tepki gösterdi.

'NİYE KISKAÇ ALTINA GİRİYORUZ?'

Heyette bulunan bir AK Partilinin, “Arkadaşlar, arayı buluruz. Gün geliyor, Türkiye'yi kıskaç altına alıyorlar, ekonomimiz daralıyor” sözleri üzerine bir vatandaş, “Niye kıskaç altına giriyoruz. Amerika'dan bahsediyorsunuz, İncirlik Üssü’nü boşaltsın. Elçisini kovalayalım gitsin” dedi. Kahvehanedeki tartışmanın büyümesi üzerine arbede çıktı. Heyette bulunan AK Parti Gençlik Kolları üyeleri ile köylüler arasında gerginlik yaşandı. Arbedede bir köylünün boğazının bir AK Partili tarafından sıkıldığı iddia edildi. Partililer tartışmanın büyümesi üzerine kahvehaneyi terk etmek zorunda kaldı. Boğazının sıkıldığını savunan köylü, “Adamın ümüğü sıkılır mı köyde, arabanıza binip gidin. Ne sakin olacağım, gardaş köylünün ümüğü sıkılmaz” diye tepki gösterdi. Yaşananlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. (Kaynak)

Etiketler AK Parti konya köylü