SAADET'in İstanbul'da iddialı olduğu 3 ilçe: 1 Nisan'da makam kapılarını sökeceğiz

SAADET'in İstanbul'da iddialı olduğu 3 ilçenin belediye başkan adayları: Bilal Ay, Muhammet Fetullah Bülbül ve Yılmaz Bayat. İlçe belediyelerine talip adaylar, “1 Nisan'da makam odalarının kapılarını sökeceğiz” diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'un Üsküdar, Gaziosmanpaşa ve Sultanbeyli ilçelerinde iddialı. Üsküdar adayı Yılmaz Bayat, Gaziosmanpaşa adayı Bilal Ay ve Sultanbeyli adayı Muhammet Fetullah Bülbül yerel seçimlerde ciddi bir oy alacaklarını söylüyor. 3 adayın neden belediye başkanlığına talip olduklarını, kazandıkları takdirde ilçede hangi sorunların çözümü için çalışacaklarını konuştuk. SAADET adayları ayrıca Milli Görüş belediyeciliğini tekrar hayata geçireceklerini söylüyor.

SADET'in Gaziosmanpaşa Belediyesi Başkan adayı Bilal Ay, Sultanbeyli Belediyesi Başkan adayı Muhammet Fetullah Bülbül ve Üsküdar Belediyesi Başkanı adayı Yılmaz Bayat'la konuştuk.

'DEĞİŞİM İHTİYACINI KARŞILAYACAK PARTİ...'

2014 yerel seçimlerinde Sultanbeyli'deki ikinci parti SAADET oldu. Bu seçimde 1'nci parti olmak için neler yapacaksınız?

Saadet Partisi İstanbul Sultanbeyli belediye başkan adayı Muhammet Fetullah Bülbül:

Birincisi sadece 2014 değil 2014 ve 2009 yerel seçimlerinde de Saadet Partisi Sultanbeyli'nin ana muhalefet partisi ve meclis üyesi çıkaran tek partisidir. Bu bize şuna işaret ediyor: bütün kesimlerin, partiye gönül veren bütün insanların tercih edebileceği hatta geçmiş seçimlerde de görüldüğü üzere tercih ettiği bir parti buradan yola çıkarak iktidar partisine gönül veren insanların Sultanbeyli özelinde ki bu değişim ihtiyacını karşılayacak parti Saadet Partisi'dir. Buna ilaveten de muhalefet partilerine gönül veren Sultanbeylili hemşehrilerimizin bu değişim ihtiyacını karşılayacakta biziz. Neden bize oy verilmesi gerektiği ise ortak akıl, halkla birlikte bu semti yönetmeyi kendine hedef edindiğimiz için ilçenin ve denetlenebilirliği en üst seviyede tutacağımız için biz bütün partilerin gönül rahatlığıyla tercih edeceği bir merkezdeyiz. Bütün hemşehrilerimizi de bu bakış açısıyla aramızda görmek, bizlerden dua ve desteklerini eksik etmemelerini bekliyoruz.

Fetullah Bülbül

'AŞK BELEDİYECİLİĞİ KAVRAMINI ORTAYA KOYDUK'

4 sene önceye göre şu an Gaziosmanpaşa'da ne değişti?

Gaziosmanpaşa Belediyesi Başkan adayı Bilal Ay:

Öncelikle bugüne kadar Gaziosmanpaşa’ya hizmet etmiş kim varsa onlara teşekkür ederek başlamak istiyorum. Elbetteki geçen seçimden bugüne kadar atılan müspet adımlar da vardır. Ancak gelinen noktada bunun yeterli olmadığını görüyoruz. Bunu objektif bir değerlendirme yaptığımızda görüyoruz. Gaziosmanpaşa, hem çevre ilçelerden hem de İstanbul’un diğer ilçelerinden geride kalmış durumda. Diğer ilçelerde rutin haline gelmiş hizmetler dahi bizim ilçemiz için lüks. Bu da ilçemizde bir mutsuzluk meydana getiriyor. Gaziosmanpaşa’da değişen en büyük şey insanımızın giderek artan mutsuzluğu bu bakıma.

GOP'u kazanırsanız ilk icraatiniz ne olacak?

Gaziosmanpaşa’da yapılması gereken ve yapmayı planladığımız o kadar çok şey var ki! Kentsel dönüşüm mağdurları var, spor kulüplerimizin durumu ortada, yeşil alan problemi var. Ya da şeffaflık yolunda, israfın önlenmesi yolunda atılması gereken adımlar var. Birçok problemin hangisini diğerinden daha geride görebiliriz. Bu yüzden seçimi kazandığımız andan itibaren, 200 projemizin hepsi, istisnasız hepsi bizim önceliğimiz olacak. Ancak belediye yönetimine geldiğimiz de yapacağımız ilk iş, makam odasının kapısını söküp atmak olacak!

Bilal Ay

Gaziosmanpaşalılar size neden oy versin?

Ben Gaziosmanpaşa’da doğdum. Burada büyüdüm. Burada yaşıyorum. Gaziosmanpaşa’nın evladıyım. İnsanlarımızı da, ilçemizin sorunlarını da birebir yaşayarak görüyorum. Bu noktada Gaziosmanpaşa için AŞK Belediyeciliği kavramını ortaya koyduk. Bununla ilçemizi, hem milletimizle birlikte yönetecek hem de ilçemiz insanını layık olduğu hizmetlerle buluşturacağız. Peki nedir bu AŞK Belediyeciliği? AŞK’ın A’sı azim ve adalet, Ş’si şeffaflık ve şefkat, K’si ise kalite ve kararlılık demek. Bu yönetim tarzını ilk deklare ettiğimiz andan itibaren halkımızın yoğun bir teveccühü oldu. Kısa sürede benimsendi bu yönetim anlayışı.

Bir diğer hususta Gaziosmanpaşa’nın milli takımı olarak ifade ettiğim bir ekiple ilçemizin karşısına çıkıyoruz. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun, Gaziosmanpaşa’yı seven, liyakatli, temiz ve çalışkan insanları ilçemiz için bir araya getireceğiz. Ayrıca Gaziosmanpaşa'da bizden başka bir muhalefetin seçim kazanabilme ihtimali yok. Bunu sadece sahada gördüğüm tablodan söylemiyorum aynı zaman da işin matematiğine bakıldığında da bu çok açık görülüyor. Göreceksiniz, her kesimden insan gönül rahatlığıyla bizimle birlikte yürüyecek.

'94 RUHUNA DÖNECEĞİZ İFADESİ İLE BU ANLAYIŞA VURGU YAPTILAR'

Üsküdar'da yıllarca belediye başkanlığı yaptınız. Neden yeniden aday oldunuz?

Üsküdar Belediyesi Başkan adayı Yılmaz Bayat:

Benim aday olmamı Üsküdar halkı istedi diyebilirim. Çünkü Üsküdar’da hem halkımız bu dönemde aday olmamın çok uygun olacağını ve hem de seçime giren diğer partiler gelerek kendi partilerinin adayı olmamı teklif ettiler. Aslında ben aday da olmadım. Saadet Parti Genel Başkan Yardımcısıyım ve teşkilatımız aday olmamı istedi, biz de bunu şerefli bir görev olarak gördüğümüz için kabul ettik. 1994 yılında başlayan Millî Görüş Belediyeciliğine ihtiyaç olduğunu Sayın Cumhur Başkanımız on altı yıl sonra ‘’94 ruhu’’na işaret etti. İnşallah; Cenabı Hakkın lütfu ve Üsküdarlıların teveccühü ile bıraktığımız yerden yeniden başlar ve Üsküdarımıza güzel hizmetler yapma imkanını buluruz.

Yılmaz Bayat

Üsküdar'da hangi partinin tabanından daha fazla oy alacağınızı düşünüyorsunuz?

Parti ayırımı yapmak istemem. Üsküdarlıların adayı olarak Saadet Parti adına seçime gireceğim. Her partiden önemli bir seçmeninin bana oy vereceğini düşünüyorum. 1994-2004 yılları arasında yaptığımız belediyecilik ve ortaya konulan hizmetler aradan on beş yıl geçmesine rağmen hala Üsküdarlının gönlünde canlılığını koruyor ve hayırla yad ediliyor, bunun mutluluğunu ifade etmek çok zor, Cenabı Hakka şükründen de aciziz.

2004 ve 2009 seçimlerinde de Belediye Başkanı olarak seçime girmiş ve %21 civarında oy almıştık. Aradan geçen on beş yıllık dönemde ortaya konulan icraatlardan Üsküdarlıların büyük bir kesimi pek memnun gözükmüyor, bizden sonra üç kıymetli başkanımız görev yaptılar. Üsküdarlılar bu denemelerden sonra tekrar Millî Görüş Belediyecilik anlayışına doğru yöneldiğine şahit oluyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız da dönemlerinde yapılan icraatlardan pek memnun olmadığı için olacak ki ‘’94 ruhuna döneceğiz’’ ifadesi ile bu anlayışa vurgu yaptılar. Bu bakımdan bu dönem; geçen dönemlerle mukayese edilmeyecek şekilde seçimi kazanacağımızı gösteren emareler taşımaktadır. Allah’ın yardımı ile de kazanacağıma inanıyorum.

'GAZETECİLİĞİ BİR AVANTAJ OLARAK GÖRÜYORUM'

Milli Görüş hareketi Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni'ni de aday gösterdi. Saadet Partisi'nin Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş da Küçükçekmece'de iddialı olduklarını söylüyor.

Milli Gazete yayın yönetmeni neden Küçükçekmece'den aday oldu?

Malum Milli Gazete 47’inci yaşına giren, dünya görüşü ve siyasi bir duruşu olan gazetedir. Türkiye’de bütün gazetelerin ve gazetecilerin aslında bir tarafı vardır. Siyasi tarihimizde hem siyasetle meşgul olan, hem de gazeteci olan çok sayıda isim yer almıştır. Ülkemizde gazeteci olan ama sonra siyasete atılıp başbakan, bakanlar, milletvekili ve belediye başkanı olan çok sayıda meslektaşımız var. Biz de Milli Görüş hareketinin en önemli dinamiklerinden birisi olan Milli gazetemizde hem mesleğimi icra ettik, hem de siyasi gidişatı değerlendirdik. Zira siyasetin tam da merkezindeyiz. Camiamız, Saadet Partimiz bizi bu göreve layık gördü, bizde görev istenmez verilir. Verilen görevi üstlenmek ve hakkıyla yerine getirme çabası bir şereftir.

Mustafa Kurdaş

Gazetecilik deneyimleriniz sokağa yansıyacak mı?

Gazetecilik tecrübesi, içerisinde bütün tecrübeleri barındırır. Bizim 27 yıllık meslek hayatımızın 20 yılı Ankara’da icra ettik. Belediye muhabirliği, Başbakanlık Muhabirliği, Cumhurbaşkanlığı muhabirliği, Parlamento muhabirliği görevlerinde bulundum. Ayrıca istihbarat şefliği, haber müdürlüğü ve Ankara temsiliciliği de yaptık. Bugün de Türkiye’nin en köklü gazetelerinden olan Milli Gazete'nin Genel Yayın Yönetmenliği'ni yapıyorum. Yani başkenti, devleti, bürokrasiyi, parlamentoyu ve devlet aklı ve işleyişini iyi bilenlerdeniz diyebilirim. Gazetecilik, bir kamu görevidir. Ve kamunun yararı için yapılır. Bu vesileyle de her zaman halkla, toplum kesimlerinin sorunlarını yakından takip eder. Bütün bunları şahsımıza bir avantaj olarak görüyorum. Bu tecrübe ve birikimin Küçükçekmecemize de fayda getireceği kanaatindeyim.

'ODALARIN KAPISINI 1 NİSAN'DA SÖKECEĞİZ'

Küçükçekmece'nin sizce en büyük sorunu nedir, seçilirseniz önceliğiniz hangi sorunlar olacak?

İstanbul'un ikinci büyük ilçesi olan Küçükçekmece’nin yıllardır iyi hizmet almadığı bilinen bir gerçek. İstanbul’un varoşu görünümünde. Üç dönemdir iktidar mensubu belediye başkanları tarafından yönetilmesine rağmen ne acıdır ki Küçükçekmece ilerleme kaydedememiş. Küçükçekmece’deki en büyük sorun hizmet belediyeciliği değil de, “görüntü belediyeciliği” anlayışının hakim olmasıdır. Yani hizmet yok, sunum var. Mahallelerimiz hizmet beklerken, Belediyeyi yönetenlerin fotoğraflarıyla gün geçiriyor. Sorunlar o kadar çok büyük ki... Sene 2019 ilçemizde hala alt yapı sorunu konuşuluyor. Biz bu anlayışı değiştireceğiz, belediye başkanlığı dönemimizde kendi fotoğrafımızı asmayacağız. Fotoğraflarımızla değil, icraatımızla hafızlarda ve gönüllerde yer edeceğiz. Yapacağımız en büyük h amle, en büyük hizmet zihniyeti kökten değiştirmektir. Rant belediyeceğinden, hizmet belediyeciliğine geçiş yapacağız. Küçükçekmece’ye kral değil, hizmetkar olacağız.

Bu zihniyet değişikliğinde ayrımcılığı kaldırmak ise ilk talimatlardan birisi olacak. Görüyorum ki ilçemizde, mahalleler ayrılmış, imkanlar kimi mahallelere götürülürken, birçok mahallemize ise belediye çöp toplamaktan başka bir iş yapmamış. Mahalle ayrımcılığını, cadde ve sokak ayrımcılığını, insan ayrımcılığını, parti ayrımcılığını kaldıracağız. Partililerimizin değil, müteahhitlerin değil Küçükçekmecemizin belediye başkanı olacağız.

Zihniyet değişikliğinde ayrıca, Belediye Başkanlığı makamının kapısı olmayacak. Yönetimimiz döneminde kapalı kapılar ardında hiçbir rant toplantısı, rant görüşmesi yapılmayacak. Küçükçekmecemizden gizlimiz saklımız olmayacak. Belediye Başkanı ve Belediye Başkan yardımcılarının odalarının kapısını 1 Nisan günü törenle söktüreceğiz. Mahalleleri bile kilitleyen şehir içi trafiği, otopark, yeşil alan gibi başat konular Küçükçekmece’mizin de en önemli sorunları arasında. Projelerimizi mahellelerimizle birlikte hazırlayacağız, ilçemizi bürokratlarla değil halkla yöneteceğiz.

Küçükçekmece'de hangi partiden daha fazla oy alabileceğinizi düşünüyorsunuz?

O partili, bu partili deyip kimseyi bu kutlu yolculuğun dışında bırakmaya niyetimiz yok. AK Parti’den de oy alacağız, CHP’den de oy olacağız. Küçükçekmecemizde seçime girmeyecek olan bütün siyasi partilerin de oyuna talibiz. Ak Parti’nin mevcut belediye başkanı ile seçime girmesini bütün adayların en büyük avantajı olarak görüyorum.