Soylu'dan HDP'li vekillere: Hadi gitsinler de görelim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dün Mardin'de 300-500 kişiyle, güya aday açıklayacaklar HDP'ciler, hala kafaları, birilerinin talimatlarıyla aynı nokta üzerinden devam ediyor. Şimdi teröristler ölüyor, öldürüyoruz teröristleri. Cenazelerine gitmeye çalışıyor milletvekilleri, hadi gitsinler de görelim bakalım, hadi gitsinler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Ihlamur Kasrı'nda muhtarlarla bir araya geldi. HDP milletvekili Leyla Güven'in açlık grevine değinen Soylu, "Terörist başı, şu anda kimin umurunda, terörist başı. Onun için açlık grevi de yapan güya sözde eski bir milletvekilinin evine gidip, onunla beraber nöbet tutmaya çalışıyorlar. Yani işi tekrar etnik köken üzerinden nasıl hareketlendirilir, onlar eski zamanlardaydı. Şimdi teröristler ölüyor, öldürüyoruz teröristleri. Cenazelerine gitmeye çalışıyor milletvekilleri, hadi gitsinler de görelim bakalım, hadi gitsinler" ifadelerini kullandı.

Leyla Güven'in evinin önündeki destek eylemine izin verilmediLeyla Güven'in evinin önündeki destek eylemine izin verilmedi

Tahliye edilmesinin ardından açlık grevindeki Leyla Güven'in evinin önünde yapılmak istenen destek eylemine izin verilmemiş, polis, milletvekillerinin de aralarında bulunduğu gruba tazyikli su sıkmıştı. Güven, açlık grevinin 86. gününde.

Soylu, Türkiye'nin geçmişindeki yerel ve genel seçimleri anımsatarak, "Birileri çıkıyor hükümeti altüst edebilmek, Türkiye'yi yöneten insanlara başka bir tabloyu oluşturabilmek için ellerinden geleni ortaya koymaya çalışıyor. Bunu hem dışarıdan aldığı desteklerle hem de kendi içerisinde on yıllardır sinsi bir şekilde oluşturdukları medyadan, bütün kamuoyu araçlarına kadar hepsiyle gerçekleştirmeye çalışıyor. Bunların hepsinden ayakta kalabilmemizin bir tek sebebi var, o da peşi sıra gelen seçimler" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)