HDP’den Tunç Soyer’e ekoloji desteği

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer için “Ekolojik belediyecilikte gösterdiği çaba bizim için dikkate değer” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP’nin “demokrasi lehine fedakarlık” diyerek aday çıkarmayacağını ilan ettiği İzmir’de CHP’nin adayı Tunç Soyer’e ekoloji desteği geldi. HDP’nin ekolojiyle ilgili politikalara önem verdiğini söyleyen HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer için “Ekolojik belediyecilikte gösterdiği çaba bizim için dikkate değer” dedi.

CHP Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı hem MYK hem de Parti Meclisi’nden oy birliği ile geçti. Parti içinde büyük tartışma yaratmayan Soyer ismine HDP’den de destek geldi. “Demokrasi lehine fedakarlık” diyerek İzmir’de aday çıkarmama açıklaması yapan HDP’nin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Soyer’in adaylığı için şunları söyledi; “Ekolojik belediyecilik, toplum yaklaşımı konusunda gösterdiği çaba bizim için dikkate değer bir çaba. Teşkilatımız da uzun süredir İzmir’in ekolojik yıkımına karşı bir mücadele içinde. Bu anlamı ile ekoloji konusu İzmir’de öncelik verilen konuların başında geliyor. Bu noktada Tunç Bey’in Seferihisar’da gösterdiği performans olumlu karşılanıyor. Bizim yerel yönetimler alanında en önemli konu başlıklarımızdan, mücadele alanlarımızdan biri ekoloji. Buna çok önem veriyoruz.”

İYİ PARTİ: KARŞI DURUŞ YOK TEMENNİ VAR  

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Tunç Soyer'i aday göstermesine ise İYİ Parti mesafeli yaklaştı. İYİ Parti İzmir İl Başkanlığından yapılan açıklamada, “Aday tespitlerinde her kesimi kucaklayacak ve aynı zamanda toplumun belirli kesimlerinin de hassasiyetlerini dikkate alarak bir tercihte bulunulması önceliğimiz iken, son CHP PM'de Sayın Soyer'in aday gösterilmesi ile birlikte parti tabanımız ve bazı teşkilatlarımızda tepkiyle karşılanmıştır. Bundan sonraki süreçte Sayın Soyer kendi sorumluluğu alanında ve adaylığında kendi üzerine düşeni yapmalıdır" denildi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ise bu açıklamayla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı; “Açıklamada bir karşı duruş yok bir temenni var. Bir beklenti varmış o beklenti karşılık bulamamış. Bazı teşkilatlarda tepkiyle karşılanmış deniliyor. Bundan sonraki süreçte Sayın Soyer kendi sorumluluğu alanında ve üzerine düşeni yapmalı” diyor. Burada ittifakın ruhuna aykırı bir beyan yok. Rahatsızlık varsa bunun telafisinin Sayın Soyer’de olduğu hatırlatılmak istenmiş.”