Duvar Arkası: Seçimden sonra SAADET senaryosu!

Ankara'da 'yeni parti' senaryosunda değişiklik: SAADET! Binali Yıldırım nerede, nasıl istifa edecek? Fenerbahçe'de gündem 'büyü'... CHP-İYİ Parti ittifak görüşmeleri için, 'Bu bir rekor olmalı' yorumu... İYİ Parti Genel Merkezi'nde 'tülbent ağacı'... Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

31 MART SONRASI SAADET SENARYOSU

Ankara siyaset kulislerinde 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarına dair senaryolar konuşulmaya başlandı. Seçim sonuçlarının Meclis’te grubu bulunan 5 siyasi partiye etkileri olacak. Bunun yanı sıra bir süredir Ankara’da 31 Mart sonuçlarının yeni bir siyasi oluşumun da kapısını arayabileceği konuşuluyor. Bahsettiğimiz oluşum, uzun zamandır gündemde olan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da içinde yer alacağı söylenen yeni bir parti kurulacağı iddiası. Tecrübeli siyasetçiler yeni bir partinin ancak seçim sonuçları ortaya çıktıktan sonra netleşeceğini söylüyor. Son günlerde artan kulisler ise yeni bir partiden çok mevcut bir partiye geçişi öngörüyor. Deneyimli bir siyasetçinin iddiasına göre, yeni bir parti kurulmayacak ama kökleri Refah Partisi’ne uzanan Saadet Partisi bu yeni oluşumun adresi olabilir. Şu an Meclis’te 2 milletvekili bulunan Saadet Partisi’ne AK Partili bir grup milletvekilinin geçebileceği, kongre ile de içine yeni oluşumu alan bir yönetim oluşturulabileceği konuşuluyor. Abdullah Gül’ün ise bu süreçte öncülük eden değil dışarıdan destekleyen bir pozisyonda olacağı ifade ediliyor. Tabii tüm bu iddialar ancak 31 Mart sonuçlarının ardından bir anlam kazanacak.

BİNALİ YILDIRIM NEREDE İSTİFA EDECEK?

Anayasa’nın 94’üncü maddesine rağmen AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasına karşın TBMM Başkanlığı görevinden istifa etmeyen Binali Yıldırım’ın durumu İstanbul seçimini nasıl etkiler? Bu soruya günlerdir AK Parti’de de yanıt aranıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “istifa etmesine gerek yok” dediği, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de bu karara destek verdiği konuyla ilgili tartışma büyüyünce Binali Yıldırım’ın görevi bırakmamasının İstanbul seçimini onun adına olumsuz etkileyeceği yorumları ağırlık kazandı. Geçtiğimiz hafta siyasi kulislerde Yıldırım’ın istifayı değerlendirdiği konuşulmaya başlandı. Peki Yıldırım istifa kararı verirse bunu nasıl duyuracak? AK Parti kulislerinde Yıldırım’ın bu kararı vermesi halinde kararını ya bir televizyon kanalında, canlı yayında ya da kitlesel bir toplantıda ilan edeceği söyleniyor.

.

FENERBAHÇE’DE GÜNDEM: AZİZ YILDIRIM BÜYÜ MÜ YAPTIRDI!

Sportif başarı anlamında tarihinin en kötü dönemini geçiren ve küme düşme tehlikesiyle yüz yüze kalan Fenerbahçe'de, kimileri bu kötü gidişattan “büyü”yü sorumlu tutuyor. Kulüp çevrelerinde büyü söylentisi giderek daha yüksek sesle dile getiriliyor. Aziz Yıldırım dönemini kapatan ve büyük umutlarla yönetimi devralan başkan Ali Koç’un başarıyı bir türlü yakalayamaması üzerine, “Aziz Yıldırım büyü mü yaptırdı” esprileriyle başlayan büyü gündemi kendisine giderek daha fazla taraftar buluyor. Teknik direktörlüğe Ersun Yanal’ı getirdikten sonra da kötü gidişe dur diyemeyen Fenerbahçe’de takım içinde bazı futbolcuların, Cezayirli santrafor İslam Slimani’ye büyü yapıldığını söylediği de konuşulanlar arasında! Son yirmi yılda birkaç kez büyü iddialarıyla gündeme gelen Fenerbahçe Kulübü’nde 2004 yılında, stada yapıldığı öne sürülen büyüyü bozmak için bir medyumla anlaşıldığı iddiaları, adli soruşturmaya bile konu olmuştu.

.

CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI: BU BİR REKOR OLMALI!

CHP ile İYİ Parti’nin yaklaşık 2.5 ay süren yerel seçimde ittifak arayışı anlaşmayla sonuçlandı. İki parti 23 büyükşehir, 27 il belediyesi olmak üzere toplam 50 kentte işbirliği kararı aldı. Büyükşehirlerde kolayca anlaşan iki parti sıra il ve ilçelere gelince birçok krizle karşılaştı, hatta görüşmeler kesilme noktasına geldi. Sürecin bu kadar uzamasından taraflar birbirini sorumlu tutarken en ilginç değerlendirme bir İYİ Parti yöneticisinden geldi. CHP’yi eleştiren yönetici, “Kendi içinde anlaşamayan bir siyasi parti bir başka siyasi partiyle anlaşmaya çalışınca tabii böyle olur. CHP ile iş birliğinde 2.5 ay bu anlamda bir rekor olmalı” dedi. Görüşmeleri yürüten bir başka İYİ Partili ise, “Bunca yıldır siyaset yapıyorum. CHP’yi tanıdığımı sanıyordum ama bu süreçte ne kadar zor bir parti olduğunu daha iyi anladım” dedi.

.

AKŞENER’İN TOPLADIĞI TÜLBENTLER AĞAÇ OLDU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde “Anadolu’da tülbent atılınca kavgaya son verilir, ben o tülbenti atacağım” sözleriyle yürüttüğü kampanyada kadınların kendisine hediye ettiği binlerce tülbent toplamıştı. Akşener’in planı bu tülbentleri cumhurbaşkanı seçildiği gün Çankaya’da bir müzede isim isim sergilemekti ama seçim sonuçları farklı gelince bu plan gerçekleşmedi. Akşener’in kendisine hediye edilen tülbentleri özenle koruduğunu biliyoruz. Hatta Akşener’in Meclis’teki ve partisinin genel merkezindeki çalışma odalarında da mutlaka bir kenarda sergilenen birkaç tülbentle karşılaşmak mümkün. Tülbentlerin bir kısmı da İYİ Parti Genel Merkezi'nde sergileniyor. Genel merkezdeki büyük toplantı salonu girişinde sizi karşılayan ağaçta onlarca tülbent yaprak gibi salınıyor. Ağaca da “tülbent ağacı” deniliyor.