Ekrem İmamoğlu: Kürtler en çok İstanbul'da yaşıyor ayrım yapmayız

Ekrem İmamoğlu İsmail Küçükkaya'nın programında soruları yanıtladı. İmamoğlu, 'Yıldırım 1 Nisan’da sevdiği mesleğe geri dönecek, biz kazanacağız' dedi. İmamoğlu, Kürt seçmenlerle ilgili soruya, "Kürtler en çok İstanbul'da yaşıyor ayrım yapmayız" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu. İmamoğlu, her kesimin oyuna talip olduğunu ifade ederek açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, halkın en önemli sıkıntılarının başında ekonomik zorluklar ve işsizliğin yer aldığını belirterek, “Pazarlarda bunu derinden hissediyorsunuz. İstanbul ekonomiyi yoksulluğu bu kadar hissediyorsa, Türkiye’yi Allah korusun” ifadelerini kullandı. Binali Yıldırım için de konuşarak, “Kazanacağız ve Yıldırım sevdiği mesleğe geri dönecek” dedi.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle;

İSTANBUL'DA KADINI GENCİ İŞE SOKACAĞIZ: İstanbul’da 1 milyon 161 bin, 0 ila 4 yaş aralığında çocuk bulunuyor. Çok sayıda anne sosyal hayata katılmakta güçlük çekiyor. İstanbul'daki kreş sayısını artırarak bu sorunu aşacağız. İstanbul eğitim seferberliğine muhtaç. 350 bin kişinin mesleği yok, çalışmıyor. İstanbul’da kadını, genci işe sokacağız. Kadınlar hayata katkı sunabilse bambaşka bir İstanbul olur.

BU MİLLET KİMLİK ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMASINDAN USANDI: Her kesimin oyuna talibiz. Biz İstanbulluyuz. Kürt vatandaşlarımızın en fazla yaşadığı kent İstanbul. İstanbulluyuz ayrım yapmayız. Ekmeğimiz, çayımız aynı. Kimlik üzerinden siyaset yapılmasından bu millet usandı.

İSTANBUL'UN YENİ BİR NEFESE İHTİYACI VAR: İstanbul'u yönetmek konusunda kuşkumuz yok. Biz bu kenti kendi kaynaklarıyla yöneteceğiz. İstanbul’un, beyinleri zeki insanları var. İstanbul’u yönetme konusunda en ufak bir kuşkumuz yok. İstanbul’un yeni bir nefese ihtiyacı var.

YILDIRIM 1 NİSAN'DA SEVDİĞİ MESLEĞE GERİ DÖNECEK: (Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı’nı bırakmaması hakkında) Ben yerinde olsam Meclis Başkanlığı görevinden istifa ederdim. Bir anayasa maddesi var. Ancak benim şahsi gündemim değil. Bu kadar tartışmak da hoş değil. Ancak 1 Nisan’da sevdiği mesleğe geri dönecek. Biz kazanacağız. (HABER MERKEZİ)