PİAR'a göre AK Parti oy kaybediyor

PİAR Müdürü Kadir Atalay, son anketlerinde AK Parti'nin yüzde 35 oy aldığını açıkladı. Ankara'yı iktidarın kaybedeceğini söyleyen Atalay, "24 Haziran seçimlerine oranla 8-10 puanlık bir düşüş var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PİAR Kamuoyu Araştırma Merkezi son anket sonuçlarını açıkladı. 13-19 Ocak tarihleri arasında 26 ilde 9 bin kişi ile yapılan anketin sonuçlarına yer veren PİAR Müdürü Kadir Atalay Cumhur İttifakı için, "Biz bunu ittifaklara sadakat ölçümü olarak değerlendirdik. AK Parti tarafından bakıldığı zaman yüksek oranda bir sadakat görülürken, MHP'nin yarısının AK Parti'ye oy vermeyeceğini gördük" değerlendirmesini yaptı.

Atalay, araştırmada Türkiye'nin en önemli sorununun yüzde 34,5 ile ekonomi olduğunu belirtirken, "Bunlar seçmenin umurunda olduğu için iktidarın yakın zamanda daha büyük bir zayıflama içine gireceğini düşünüyoruz. Şu anda zaten 24 Haziran seçimlerine oranla 8-10 puanlık bir düşüş var" açıklamalarında bulundu.

Kadir Atalay, 'Bu pazar genel seçim olsa kime oy verirsiniz?' sorusuna şu şekilde yanıt aldıklarını söyledi: AK Parti: yüzde 35, CHP: yüzde: 25.9, MHP: yüzde 13.6, İYİ PARTİ: yüzde 12.1, HDP: yüzde 11, yüzde: 13.8 kararsız.

" 'Erdoğan'a bir şans verelim' diyenlerde hızlı bir kopuş görüyoruz" diyen Atalay, " 'Siz MHP adına tekrar oy verin' diyorlar. MHP'ye oy veremedikleri için bu seçmen ya oy kullanmayacak ya da ittifaka oy verecek. Bu seçmen kendi mahallesinden çıkıp Millet İttifakı'na oy vermek istemiyor" dedi.

İktidar açısından Ankara'nın kaybedildiğini öne süren Atalay, "24 Haziran'da AKP'ye oy vermiş seçmenlere 'AKP aday çıkarmıyor bulunduğunuz bölgede kime oy verirsiniz' sorusuna yüzde 81.4 'evet MHP adayına oy veririm' dedi. AKP'yi siyasi platformdan çekerseniz oyların MHP'ye kaydığı görülüyor. MHP sempati kazanmış görülüyor. Sosyal medyada troller tarafından 'zaten çalıyorlar' paylaşımları seçmeni sandıktan soğutuyor. Müthiş bir kutuplaşma var. Sandıktan insanları uzaklaştırmak çok kolay olmayacaktır" açıklamalarında bulundu. (HABER MERKEZİ)