Mustafa Sarıgül: CHP'den üzülerek istifa ediyorum

Şişli Belediye Başkan adaylığı için uzun süredir çalışma yürüten Mustafa Sarıgül, yaptığı yazılı açıklamayla, CHP'den istifa ettiğini duyurdu. "Diyebilirsiniz ki Sarıgül başka bir partiye mi geçiyor? Cevabım net, bu kararı aldığım bugün için hayır" ifadesini kullanan Sarıgül "Şişli'den başkan adayı olacağım" dedi. Sarıgül'ün DSP'den aday olabileceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçimlerde Şişli Belediye Başkanlığı adaylığı için adı geçen Mustafa Sarıgül, CHP'yle yollarını ayırdı.

"Yıllarımı verdiğim, içinde olmaktan onur duyduğum ve hep duyacağım Cumhuriyet Halk Partisi’nden üzülerek istifa ediyorum" diyen Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da İstanbul'un ilçe adaylarını bir an önce açıklama çağrısı yaptı.

31 Mart'taki yerel seçimde Şişli'den belediye başkan adayı olacağını belirten Sarıgül, CHP'den istifa kararını yazılı açıklamayla duyurdu. Sarıgül yaptığı açıklamada, "Yıllardır gece gündüz çalışmaktan yorulmayan ben, dört yıldır gece gündüz Şişli’de yerel seçimlere hazırlanan ben, seçimlere sadece ve sadece iki ay kalmasına rağmen yaşadığımız belirsizlikten, beklemekten ve bekletilmekten yoruldum" dedi.

Yerel seçimler yaklaşmasına rağmen CHP'nin İstanbul'un ilçelerinde halen adaylarını belirlemediğini vurgulayan Sarıgül "Hepimiz biliyoruz ki ülkemiz için hayati önem taşıyan önümüzdeki yerel seçimler 2 ay sonra yapılacak. Neredeyse yarın! Ama Cumhuriyet Halk Partisi olarak adaylarımızı bile bir türlü belirleyemedik. Oysa yerel seçimler hayati önem taşır" eleştirisinde bulundu.

'ŞİŞLİ'NİN IŞIĞI SÖNDÜ'

Açıklamada, bir önceki seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı'nda yaşadığı zorlukları ve aldığı oy oranıyla ilgili anlatımlarda bulunan Sarıgül, bugüne kadar 'parti yararını' gözeterek, kendisine yönelik uygulamalara karşı 'sessiz' kaldığını söyledi. "Halk Partisi bana gelip büyükşehir belediye başkan adaylığı görevini verdi. Ama aynı gün partimin genel sekreteri de adaylığını açıkladı. Sustum içime attım. 'Mesele memleket' dedim. Gece gündüz çalışıp istanbul’da %41 oy alarak tarihi bir sonuca ulaştım. Huzurluyum çünkü; Sayın Kılıçdaroğlu’na yüzyüze görüşmemizde söz vermiştim; Kendisine her türlü desteği verecektim. Eksiksiz verdim. Bugüne kadar her gün her dakika arkasında yanında durdum. Bunu kendisi de söyler; yakınları da!" diyerek eski genel sekreter Gürsel Tekin'i eleştiren Sarıgül yine isim vermeden kendisinden sonra Şişli Belediye Başkanı olan Hayri İnönü'yü de eleştirdi: "Şişli’de dolaştıkça gördüm ki, benim marka yaptığım Şişli’nin göz göre göre -ne yazık ki yine Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevde olduğu dönemde- ışığı söndü. Türkiye markası olan Nişantaşı taşra oldu, çöpler toplanmaz, sokaklar bakılmaz oldu. Ben 4 yıldır hazırlanıyorum. Seçimlere 2 ay kaldı, Cumhuriyet Halk Partisi hala adaylarını açıklamıyor, açıklayamıyor. Vatandaş haklı olarak buna tepkili! Bir önceki seçimde İstanbul’u bana emanet eden Cumhuriyet Halk Partisi’nin hala Şişli adayını açıklamaması beni kırdı. Ben siyasette hayli tecrübeliyim, siyaset tuzaklarına düşmem ve ucuz oyunlara gelmem. Bugüne kadar sessiz kalmam parti terbiyemden gelir; farkında olmadığımdan değil. Ben Sayın Kılıçdaroğlu aday olduğunda, kendi hareketimi (TDH) durdurmuşum; Hata mı yapmışım; hayır! memleket meseleydi."

'CHP'DEN VEFA GÖRMEDİM'

Sarıgül, açıklamasına şöyle devam etti: "Bütün yaptıklarıma rağmen, Cumhuriyet Halk Partisi’nden vefa görmedim. Cumhuriyet Halk Partisi’ne değil… Partili yurttaşlarıma asla değil… Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine kırgınım, tepkiliyim. Kararsızlıklarına, açık olmamalarına, hala adayları netleştirmemelerine ve bana karşı vefasız davranmalarına tepkiliyim. Tepkimi de hep bahsettiğim siyasi nezaket kuralları içinde kalarak veririm. Ben bugünkü yönetim anlayışıyla… Bu kararsızlıkla… Bu iç hesaplaşmayla… Bu iç iktidar kavgasıyla… Kaybedilen aylar nedeniyle 31 mart seçimlerinde alınacak sonuçtan endişeliyim. Vatandaş endişeli… vatandaş tepkili. Bütün bu anlattıklarımı alt alta koyduğum zaman ortaya çıkan tablo şudur; Cumhuriyet Halk Partisi ya kazanmak istemiyor; ya da umut olmayı beceremiyor.

BAŞKA İLÇEYİ İŞARET EDİYORLAR BANA

Bugün Şişli’ye hizmet vermek için yeniden adayım; karşımda muhatap bulamıyorum. Geçmişi başka partilere dayanan adaylar büyükşehir adayı yapılırken, CHP’nin öz evladına, -doğrudan diyemiyorlar- dolaylı yoldan başka ilçelere işaret ediyorlar. Bu en azından siyasi nezakete uymaz… Bu en azından Şişlililere saygısızlıktır! Bugün bir karar aldım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin daha çok yıpranmaması için veya kendi içlerinde ya da benimle ne hesapları olduğunu bilmediğim CHP yönetimini ve Sayın Kılıçdaroğlu’nu rahatlatmak adına yıllarımı verdiğim, içinde olmaktan onur duyduğum ve hep duyacağım Cumhuriyet Halk Partisi’nden üzülerek istifa ediyorum. CHP yönetimine ve Sayın Kılıçdaroğlu’na en kısa sürede tüm Türkiye’deki adayları aynı anda açıklamalarını ve Cumhuriyet Halk Partili seçmenleri daha fazla üzmemelerini öneriyorum.

Akıllara bazı sorular gelebilir. Bazı olası sorulara cevap vererek mektubumu bitirmek isterim. Diyebilirsiniz ki; Sarıgül siyaseti bırakıyor mu? Cevabım net; Hayır!

Diyebilirsiniz ki; Sarıgül başka bir partiye mi geçiyor? Cevabım net; Bu kararı aldığım bugün için hayır. Kendimi bugünden itibaren Şişli’de yaşayan yurttaşlarıma emanet ediyorum. Huzuru onların arasında buluyorum. Onların göstereceği yolda yürüyeceğim.

Diyebilirsiniz ki; Sarıgül Şişli'de Başkanlığa aday olacak mı? Cevabım net: Evet! Yarından itibaren çizeceğim yol haritamı Şişlililer ile birlikte belirleyeceğim."

DSP'YE YEŞİL IŞIK

DSP'ye geçeceği iddialarına ilişkin gazeteci Gürkan Hacır'ın sorularını yanıtlayan Sarıgül'ün "Buna DSP'nin yetkili kurulları karar verir" diyerek, yeşil ışık yaktığı öne sürüldü. Sarıgül Hacır'a ayrıca "Yaptığımız anketlere göre Şişli'de Sarıgül'e yüzde 54'lük bir destek var. Ben anketlere güveniyorum" dedi.

(HABER MERKEZİ)