Ömer Çelik: Hatay Belediye Başkanı'nın açıklaması nefret suçudur

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın "Reyhanlı, Yayladağı, Altınözü ilçelerimizde bir Suriyeli çıkıp ben başkan adayıyım dese kazanabilecek durumda" açıklamasını eleştirdi. Çelik, "Bu açık bir nefret suçudur. Bu Suriyelilerin hedef gösterilmesidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti MYK toplantısının ardından Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın toplantısı düzenledi.

Akdeniz'de 117 mültecinin öldüğü kazayı hatırlatan Çelik, "Türkiye başından belir uygun göç yolları oluşturulması gerektiğini söylüyor. Avrupa'nın birçok yerinde bu insanlar denize düştüğünde saatler sonra müdahale eden ülkelerin büyük sorumluluğu var. Sadece mülteciler değil insanlık ölüyor" dedi.

MHP'nin aday tanıtım toplantısı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a davet gelip gelmediği ve toplantıya AK Parti adaylarının da katılıp katılmayacağı sorulan Çelik, "Bize ulaşan bir davet yok. Bir davet ulaştığı zaman bunun Cumhurbaşkanımız tarafından en güzel şekilde değerlendireceği açıktır. Bu formatlar MHP'nin takdiridir. Bizim ilçe adaylarımızı açıklarlarsa memnuniyet verici olacaktır. Davet olduğu takdirde arkadaşlarımız orada olacaktır" yanıtını verdi.

'FAZIL SAY'LA GURUR DUYDUK'

Erdoğan'ın konserini izlediği Fazıl Say'la kulisteki sohbeti hakkındaki soru üzerine Ömer Çelik şunları söyledi:

"Çok güzel bir konser oldu. Kara Toprak'tan İzmir Marşı'na ve Truva Sonatı'na kadar. Fazlı Say'la bir kez daha gurur duyduk. Sayın Cumhurbaşkanımız kulise geçerek bir sohbet oldu. Cumhurbaşkanımız şu anekdotu nakletti. Yunanlıların İzmir'e doğru geri çekilirken Yunan tarihçiler, Atatürk'ün 'Truva'nın intikamını aldık' dendiği söylendi. Cumhurbaşkanımızın bu Truva Savaşı ve Atatürk'ün bu benzetmesiyle birlikte aynı yaklaşımın hâlâ sürdüğünü hatırlatması güzel bir benzetme oldu."

ABD'li senatör Lindsey Graham'ın Türkiye'ye ziyaretine değinen Çelik, "ABD'nin Suriye'den çekilmesine karşı açıklamaları olmuştu. Türkiye'nin karşı karşıya olduğu güvenlik tehditlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi. PKK ile YPG-PYD ilişkisine dair kendisine videolar seyrettirildi. Bunlara ilk kez izlediğini söyledi" diye konuştu.

'HATAY BELEDİYE BAŞKANI'NI KINIYORUZ'

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hakkında "Reyhanlı, Yayladağı, Altınözü ilçelerimizde bir Suriyeli çıkıp ben başkan adayıyım dese şuan kazanabilecek durumda" açıklamasını nedeniyle soruşturması açılmasını değerlendiren Çelik, şunları kaydetti:

"Siyasette herhangi bir şekilde mülteci meselesinin istismar edilmemesi gerekir. Avrupa'da ırkçı, İslam, Türk düşmanlarının en çok sığındığı şey mülteciler üzerinden toplumda korku yaratmalarıdır. Hatay Belediye Başkanı'nın söylediği sözün hiçbir orijinal tarafı yok. Avrupa'daki ırkçıların kullandığı sözün sadece kelimelerin değiştirilerek söylenmiş olması. Bu açık bir nefret suçudur. Bu Suriyelilerin hedef gösterilmesidir. Hatay Belediye Başkanı yanlış bilgi vermiştir. Biz bu açıklamayı güçlü bir şekilde kınıyoruz" (HABER MERKEZİ)

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında soruşturma başlatıldıHatay Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında soruşturma başlatıldı