Orhan Miroğlu: HDP'nin 2 milyon oyuna talibiz

AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, Hakkari'de yaptığı konuşmada referandumda HDP'li 2 milyon seçmenin "hayır" oyu verdiğini söyledi. Miroğlu, "Sadece Hakkari'deki HDP'li kardeşlerime değil İstanbul'da, İzmir'de, Mersin'de, Adana'da yaşayan HDP'li kardeşlerime de sesleniyorum ve diyorum ki sizin bu 2 milyon oyunuza AK Parti taliptir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'nin Hakkari Spor Salonu'nda yapılan aday tanıtım toplantısına AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Orhan Miroğlu, Hakkari Milletvekili Husret Dinç, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ve AK Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, ilçe ve belde başkan adayları ile partililer katıldı.

Toplantıda konuşan Miroğlu, "Yeni bir yüzyıla giriyoruz ve Türkiye Cumhuriyeti'nin, daha doğrusu Kürtlerle Türkler arasındaki siyasi ilişkilerin, siyasi münasebetlerin, kardeşçe ortaklıkların en büyük temsilcisi AK Parti seçime giriyor ve üstelik inkar sürecini kaldıran, Kürtçe'nin üzerindeki bütün yasakları ortadan kaldıran, bu anlamda demokratik ve siyasi reformlar yapan bir liderin öncülüğünde giriyor ve bölge ortalamamız yüzde 16-17 civarında seyrediyor" dedi.

"Bu hepimizi endişelendiren bir durumdu" diyen Miroğlu, "Ama sonradan gördük ki bunun en önemli sebeplerinden biri meğer Türkiye'yi 15 Temmuz felaketine hazırlıyorlarmış. Meğer o ilçelerimizde kazılan hendeklerin sebebi Türkiye'yi 15 Temmuz'a götürmekmiş. Bu artık belki o zaman net bir durum değildi ama bugün artık bunu net olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

'HDP SEÇMENİ REFERANDUMDA BİZE 2 MİLYON OY VERDİ'

HDP'nin 2 milyon oyuna talip olduklarını söyleyen Miroğlu, şöyle devam etti:

"HDP'li seçmene seslenirken hep şunu söyledik. 'Siyasi partileriniz kapatıldı bu ülkede, milletvekilleriniz 10 sene hapishanelerde kaldılar. Bu sistemden size ne, bu sistemi niye koruyorsunuz? Bu sistemin yol açtığı baskı mekanizmaları en çok size, sizin partilerinize ve size oy veren seçmene zarar verdi' dedik. Etkili olduk mu, evet olduk. Referandumu biz 'hayır' oylarına karşı 1 milyon 380 bin civarında bir oy farkıyla kazandık. Ama HDP seçmeni referandumda bize ne oy verdi biliyor musunuz, tam 2 milyon oy verdi. Şimdi sizin huzurunuzda sadece Hakkari'deki HDP'li kardeşlerime değil İstanbul'da, İzmir'de, Mersin'de, Adana'da yaşayan HDP'li kardeşlerime de sesleniyorum ve diyorum ki sizin bu 2 milyon oyunuza AK Parti taliptir. Bu oylarınızı sizden istiyoruz diyorum."

'İSTANBUL GİBİ HAKKARİ DE SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANIYLA YÖNETİLECEK'

Belediyelerin sürekli olarak kayyımlarla yönetilmesini istemediklerini belirten Orhan Miroğlu, "Ama birileri seçilmiş insanların karşısına Kandil'den atanan birtakım yaşı bile kemale ermemiş, yaş anlamında söylüyorum, rüştünü bile ispat edememiş birtakım gençlere teslim edildi. Devlet buna seyirci kalır mıydı? Elbette ki kalamazdı. İstanbul nasıl ki seçilmiş belediye başkanlarıyla yönetilecekse Hakkari de seçilmiş belediye başkanlarıyla yönetilecek" diye konuştu.

Hakkari Belediyesi kayyımı ve AK Parti'nin Hakkari Belediye Başkanı adayı Cüneyt Epcim ise daha güzel hizmetler yapmak istediğini ve yeni dönem için projeler hazırladıklarını söyledi. Konuşmaların ardından belediye başkan adayları tanıtımı yapıldı. AK Parti'nin Hakkari adayları şöyle:

Durankaya Belediye Başkan adayı İsmail Demirci, Çukurca Belediye Başkan adayı Ensar Dündar, Yüksekova Belediye Başkan adayı Teoman Zeydan, Esendere Belediye Başkan adayı Dırbaz Büyüksu, Yüksekova Büyükçiftlik Belediye Başkan adayı Rüştü Zeydan, Şemdinli Belediye Başkan adayı Tahir Saklı ve Derecik Belediye Başkan adayı Ekrem Çetinkaya. (HAKKARİ/DHA)