Kars adayı Ayhan Bilgen: Sandıkta ortaklaşmanın gerçekleşeceğini düşünüyoruz

2014 yerel seçimlerinde 4 partinin birbirine çok yakın oylarla sıralandığı Kars'ta CHP, HDP, MHP ve AK Parti adaylarını açıkladı. HDP'nin açıkladığı aday Ayhan Bilgen, 'seçmenin 'sandıkta ortaklaşma'yı gerçekleştireceğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kars'ta en son CHP'nin de belediye başkan adayını açıklamasının ardından dört büyük partinin adayları belli oldu. Şimdilik AK Parti, MHP, HDP ve CHP hiçbir ittifak olmadan kendi adaylarıyla seçime gidecek gibi görünüyor. Kars'ın seçimlerde önem taşımasının başka bir sebebi ise 4 büyük partinin yerel seçimlerde almış oldukları oy oranlarının birbirine yakın olması. HDP'nin Kars adayı Ayhan Bilgen, özellikle ildeki HDP ve CHP seçmeni için, "Kars'ta hem CHP hem de HDP tabanında yoğun bir ortak hareket etme beklentisi var" diyor.

2014 yerel seçimlerinde Kars'ta MHP 11 bin 127 oyla belediye başkanlığını kazanmıştı. İkinci parti CHP 9 bin 864, üçüncü AK Parti 9 bin 822, dördüncü DBP ise 7 bin 631 oy aldı.

'KARS SEÇMENİNDE YOĞUN BİR TALEP VAR'

HDP'nin adayı Ayhan Bilgen, "Hem AKP yönetimi hem MHP yönetimi şehirde büyük bir tepkiyi beraberinde getirdi. Bir değişim arzusu bu seçime damgasını vuracak" diyor.

Hem CHP hem de HDP tabanında yoğun bir 'ortak hareket etme beklentisi' olduğunu söyleyen Bilgen şöyle devam ediyor: "Bunun da büyük ihtimalle sandıkta gerçekleşeceğini söylemek daha mümkün gözüküyor. Son seçim tarihi yaklaştığında muhtemelen güçlü adaylar arasında bir ittifak oluşur ve seçim son 24 Haziran seçimleri ekseninde iki parti arasında yarışa dönüşür. Bu durumda da seçmen kendi sorumluluğunu yerine getirecektir. Çünkü Kars seçmeni bu konuda yoğun bir talep gösteriyor. Bu da artık bu şehrin belediyecilik anlayışından koparılması ve iktidar blokuna bir ders vermesi konusunda olacak. Bu bir hizmet yarışı. Elbette herkes Kars'a hizmet etmek için bir sorumluluk üsteleniyor. Bu büyük bir fedakârlık. Ama sandıkta da bir şekilde seçmenin, seçimi kazanmaya dönük irade gerçekleştireceğini düşünüyoruz. Sandıkta ortaklaşmanın, buluşmanın gerçekleşeceğini düşünüyoruz."

Kars seçiminin öne çıkan adayları

MHP Adayı Çetin Nazik: Tarım Kredi Kooperatifi'nin, Susuz ve Boğazköy ilçelerinde görev yaptığı yıllarda, teşkilatın düzenlemiş olduğu muhasebe, finans ve krediler sınavında Türkiye 1’incisi olarak Kars Merkez Tarım Kredi Kooperatifi İl Müdürlüğü'ne atandı. Aynı yıllarda Kars PTT Spor kulübü başkanlığı görevini yürüttü. Kars ile ilgili hazırladığı fizibilite raporlarını ve projelerini hayata geçirmek üzere, MHP Kars Belediye Başkan Aday Adaylığını kamuoyuna açıkladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aralık ayında Kars belediye başkan adaylığı için Çetin Nazik'i aday gösterdi.

Çetin Nazik

CHP Adayı Taner Toraman: İlk, orta ve lise öğrenimini Kars’ta, yüksek öğrenimini ise Ankara Eğitim Enstitüsü’nde tamamladı. 2002-2005 yılları arasında KESK'e bağlı Eğitim Sen'in Kars şube başkanlığı görevlerinde bulundu. Kars Vasfiye Kazım Eriş Vakfı İl Temsilciliği de yapan Toraman, Cumhuriyet Halk Partisi Kurultay Delegesi.

Taner Toraman

AK Parti Adayı Ensar Erdoğdu: Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1991 yılında mezun oldu. 2010-2014 yılları arasında AK Parti Kars il başkanlığı yaptı. 7 Haziran 2015 seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu.

Ensar Erdoğdu

HDP Adayı Ayhan Bilgen: Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi'nden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi'nde sosyoloji bölümünde yüksek lisans yaptı. Mazlum-Der Ankara Şube Başkanlığı ve genel yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 2015 yılında yapılan 25. Dönem Genel Seçimleri'nde Kars'tan HDP milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde Türkiye genelinde yapılan erken seçimlerde Kars'tan tekrar seçilerek 26. Dönem milletvekili olarak göreve başladı. 2015 Ağustos ayında HDP'nin ilk parti sözcüsü oldu. 2018 Genel Seçimleri'nde, tekrar HDP Kars Milletvekili oldu. Bilgen, halen HDP Grup Başkanvekili olarak görev yapıyor.

Ayhan Bilgen