Kepez'de anlaşma, Bodrum'a yeni formül!

CHP ve İYİ Parti arasında devam eden ittifak görüşmelerinde 'ilçe krizi' aşılıyor. Kepez'de çözüm sağlanırken Bodrum'da da yeni bir formül gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP ve İYİ Parti arasında bir süredir ilçeler üzerinden devam eden görüşmelerde mesafe kat edildi. Antalya'nın Kepez ilçesinde CHP aday gösterecek, buna karşılık Aksu ise İYİ Parti'ye bırakılacak. Kahramanmaraş ve Malatya da CHP'nin desteklenmesi kararı ile birlikte iki partinin anlaşma sağladığı büyükşehirlerin sayısı da 21'den 23'e çıktı. İttifakın işbirliğine gideceği il sayısı ise 50'ye yaklaştı.

Bugün medyada yer alan haberlere göre iki parti arasında bir süredir görüşmelere konu olan Kepez'de anlaşma sağlandı. Kepez'de CHP adayı seçime girerken Aksu'da İYİ Parti adayı desteklenecek. CHP'nin daha önce açıkladığı Aksu adayı ise geri çekilecek.

BODRUM'DA İYİ PARTİLİ TOSUN CHP'DEN ADAY OLABİLİR

Tartışılan ilçelerden Bodrum'da ise 'ortak aday' formülü gündeme geldi. Buna göre daha önce MHP'den Konacık Belediye başkanlığı yapan ve 2014'te CHP adayı Mehmet Kocadon'un ardından ikinci olan Mehmet Tosun CHP'den aday gösterilebilir. Halen İYİ Parti Genel Başkan danışmanı olan Tosun için son karar verilmedi. Ankara'da Etimesgut ve Gölbaşı ilçelerinin kime bırakılacağı da netleşmedi. Eğer bu konuda heyetler arasında çözüm sağlanamazsa liderler karar verecek. (HABER MERKEZİ)