İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeybekci: Ben kendi hikâyemi yazacağım

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci, seçilmesi halinde İzmir'i geriatri turizminin merkezi haline getireceği vaadinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, seçilirse İzmir'i geriatri (yaşlılık dönemindeki sağlık sorunları ve bu sorunların tedavileriyle ilgilenen tıp dalı) turizmin merkezi haline getireceğini söyledi. Atatürk Stadı'nın bulunduğu yere Olimpiyat Stadı, 5 yılda da kent genelinde 300 spor salonu, 80 yüzme havuzu yapacağını iddia eden Zeybekci, kişi başına düşen yeşil alanı da 5 yılda 1.6 metrekareden 15 metrekareye çıkaracağını ifade etti.

Zeybekci, 50 gündür süren saha çalışmalarının sonrasında İzmir'de yazılı ve görsel medya temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda gazetecilerin sorularına ilişkin açıklamalar yapan Zeybekci, seçilmesi halinde 9 ay içinde kentteki tuğla ve kiremit görüntülü çıplak binaların boyanacağını belirtti.

'YAPACAĞIMIZ ŞEY BASİT: MAKYAJLAMA'

Seçilmesi halinde, tüm tuğla, kiremit ve çıplak yapıların komple boyanacağını belirten Zeybekci, "Yapacağımız şey son derece basit, makyajlama" dedi. Kentteki altyapı ve arıtma sistemi sorununu de çözeceğini kaydeden Zeybekci, kentin 3 arıtmaya daha ihtiyacı olduğunu ifade etti. Hedefini sıfır atık olarak belirleyen Zeybekci, belediyenin tüm amatör spor kulüplerine destek olacakları sözü verdi.

GERİATRİ TURİZMİ 60 BİN CİVARINDA İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Zeybekci, "20- 30 bin yüksek gelirli yabancı yaşlının yaşayacağı, golf oynayacağı, tiyatro izleyebileceği, yatalak olan- olmayan yaşlılara hizmet verecek ve 60 bin civarında istihdam sağlayacak bu yer için 6 aylık kurslarla hızlandırılmış eğitim vereceğiz. Yabancı dil öğreteceğiz. Denizi, tarihi, coğrafyası ve inanç turizmi ile buna uygun tek nokta İzmir. Bunlar yapıldıktan sonra yabancı havayolu şirketlerinin hepsi buraya uçar. Bizim hayalimiz bu, hedefimiz de bu" diyerek geriatri turizmin önemine dikkat çekti.(İZMİR-DHA)