Bahçeli'den Yıldırım için yeni formül!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında, 'milli bekanın safında oldukların' belirtti. 'Gocunan varsa gocuk giysin' diyen Bahçeli Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanı iken İstanbul'da aday gösterilmesi konusunda da yeni bir öneride bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu. "Milli bekanın safındayız" diyerek açıklamada bulunan Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yerleşmesi için sorumluluk üstlendiklerini ifade etti. Bahçeli, "Beka yoksa belediye zaten yoktur" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalardan satır başları şöyle:

GOCUNAN GOCUK GİYSİN: Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin yerleşmesi, bir daha sistem tartışmalarının olmaması, 15 Temmuz'ların olmaması için buradayız. Kimin ne uydurduğunun, nasıl bir nifak saçtığının kıymeti de yoktur. Gocunan varsa şu kış kıyamette gocuk giysin. Cumhur İttifakı'na laf sokanlar, yan yatıp çamura saklananlar boşuna nefes tüketmesin. Dün olduğu gibi bugün de duruşumuzdan, karanlığa göz kırpan bunların alayı gibi namert olsun. CHP'li bazı kan sulandırıcılar bir ayağı siyasette bir ayağı dışarıdan bir odağın yönlendirildiğini... Bu zavallılar sanırım fazla film seyrediyor, komplo teorileriyle meşgul oluyorlar. Elleri boş, akılları tam takır, ahlakları da kuru bakır. Bu iddia sahiplerine diyorum ki manavdan aldığınız karpuzlar kabak çıktı, gördüğünüz hayaller kabus olarak size geri döndü, uslanmadınız. Milliyetçi Hareket Partisi'ni yönetecek, yön verecek iç ve dış odaklar ne olmuş ne de olacaktır. MHP sadece Allah'ın huzurunda eğilir. Yalnızca millete hizmet eder. Vesayetmiş feriştahı gelse vız gelir. Asıl CHP'yi kim yönetiyor, kimler sokağa doğru itekliyor? Bunu söyleyin, bunu itiraf edin.

'Türkiye'yi ne Erdoğan ne Bahçeli yönetiyor; daha güçlü ve daha derin bir akıl yönetiyor''Türkiye'yi ne Erdoğan ne Bahçeli yönetiyor; daha güçlü ve daha derin bir akıl yönetiyor'

40 GÜN 40 GECE YÜREK YEMELİLER: Emperyalizmin zalim emellerini tesis etmek için çırpınan siyasilerin Milliyetçi Hareket Partisi'ni ağzına alabilmek için 40 gün 40 gece yürek yemeleri tavsiyemdir. Tutsak alınmışlar haberleri yok. Ne var ki Türkiye'yi tutsak alamayacaklar. MHP'yi ve Cumhur İttifakı'nı çukura çekemeyecekler. Onlar Türk milletinden yiyeceği şamarla silinip gidecekler. Yazılan felaket senaryolarını sahneye çıkarmak için perde bekleyen zillet figüranlarını gayet iyi biliyoruz.

CHP SEÇİME GİRMESİN: Ülkemiz tarihi bir dönemeçtedir. Küresel baskılar günden güne artmaktadır. Lazım gelen tedbirlerimizi titizlikle alıyoruz. Zillet figüranlarını gayet iyi biliyoruz. CHP'liler YSK'yı tanımıyormuş. Hayali seçmenler oluşturuluyormuş. Bu iddiaların amacı 31 Mart'ı gölgelemek, sabote etmektir. CHP, YSK'yı tanımıyorsa seçime de katılmasın. Katılacaksa iddialarını acil olarak ispatlasın. Ya suç duyurusunda bulunsun ya da bu iddiaları YSK ihbar kabul edip harekete geçsin. 31 Mart'a şaibe bulaştırmak siyasi etikle bağdaşmaz. CHP, ateşle oyun olmayacağını öğrenecektir.

'BEKA SORUNU YOK' DİYENLER BELADIR: 31 Mart'ta sadece belediye başkanı seçilmeyecektir... Hepsinden mühimi Türkiye'nin bekası, tarihi ve milli çıkarları söz konusudur. Bu Türkiyemiz için ertelenemez bir sorumluluktur. '31 Mart seçimleri beka meselesi değil' diyorlar. Bütün kararların bir kişi tarafından alındığı sistemin Türkiye'nin bekası olarak anlatıldığını iddia ediyorlar. Bugün Türkiye'nin beka sorunu olmadığını söyleyenler, belanın ta kendileridir. Biz belanın değil bekanın yaşatılmasını hedefliyoruz. Bela varsa onu yerle bir edecek beka adanmışlığı da vardır, çok şükür ki buradadır... Dört bir tarafımız kuşatılmışken ne yapsaydık, bir belediye daha fazla kazanmaya mı heveslenseydik. Beka gittikten sonra ne yapacağız belediyeyi.

BİN DEFA BEKA DERİM, SAVUNURUM: Konuyu at pazarlığına çevirmedik, partimizin hak ve hukukunu ezdirmedik, onlarınkini de yok saymadık. Eşit bir mutabakat olmuşken, MHP'nin belediyelerden vazgeçtiğini söylemek, sefil ve ahlaksızlık değildir de nedir... İlle bir tercih yapacak olursam, şunu herkes bilsin ki bin defa beka derim, bekayı savunurum...

PALU AİLESİNDEN ÇIKMIŞ GİBİLER: MHP'yi erken havlu atmış gibi göstermek, iddialarından vazgeçmiş gibi sunmak nasıl bir ahlaksızlıktır. Günahımıza girenler, sosyal medyadan zehir kusanlar, adeta son günlerde ülke gündemine demir atan Palu ailesinden çıkmış gibiler. Bunlarda hiç mi utanma kalmadı?..

BİNALİ YILDIRIM'IN İSTİFASI: Meclis başkanlığı için yeter şart milletvekili olmaktır. Anayasaya göre TBMM'ye başkan seçmenin usul ve esasları bellidir. Belediye başkan adaylığı için istifa etmesi gerektiğini söylemek yanlış, arızalı ve maksatlıdır. Görevi TBMM'den almışır. Büyükşehir belediye başkanlığına adaylığı hususunda milletvekilliğinden istifası söz konusu olmadığına göre, TBMM başkanlığından istifasına da gerek yoktur. Biz göre durum böyledir. Buna rağmen tartışma sürecekse, Meclis tüzüğünün 14. maddesi çözüm yoludur. Bu kapsamda seçim propaganda ve yasaklarının başladığı tarihten oy verme tarihine kadar, başkan vekillerinden birine vekalet verebilecektir. Polemikler de böylece bıçak gibi kesilecektir.

'ELİNDEN NE GELİYORSA YAP': İp inceldiği yerden kopacaksa kopsun. ABD Başkanı yine şaşırmış, yine sinirleri germiş. Twitter mesajı düşmanlık ötesidir. ABD Başkanı PKK/PYD/YPG'yi Kürt olarak görüyorsa ya cahildir, ya canidir. Teröristlere insan demek bile ihanettir. Trump'ın bunları Kürt olarak görmesi küstahlıktır. Teröristle mücadele edersek Trump Türkiye'yi mahvedermiş. Senin doların varsa, Türk milletinin imanı var. Elinden geleni ardına koyma, ne biliyorsan onu yap. Senin tehditlerine tamam diyen, senin gibi olsun. Türkiye'yi mahvetmek senin ne haddine. Bu saatten sonra Fırat'ın doğusuna girmek vatan borcudur, namusun gereğidir. Suriye'nin kuzeyinde Kürdistan sütunları dikmek için görev taksimi yapanlar sömürgecilerdir. NATO ittifakı yol ayrımındadır. Aç kalabiliriz, yoksul düşebiliriz. Ama size boyun eğersek, sizden aman dilersek bize yazıklar olsun. Hayat bize haram zıkkım olsun. En iyi bildiğiniz şey öldürmek. Kimseden emir almayız, izin almayız. Trump'ın sözüyle hareket etmek tarih ve coğrafyadan sürülmek anlamına gelecektir.

YILDIRIM'I ZİYARET EDECEK

MHP lideri, grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, 27 Ocak'ta AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ı ziyaret edecek.