Duvar Arkası: Oktar'dan Erdoğan'a cezaevi mektubu!

Adnan Oktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup gönderdi: Şefkatli ilginizi esirgemeyin... Kahramanmaraş'a aday olan CHP'li vekil Ali Öztunç: Ben tek Ali'yim diye oluyorsa haksızlık... MHP'de 50 vekillle 50. yıl formülü... 'Af' sahibi tarafından beklemeye alındı... TBMM'den belediyelere 8 aday... Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

 ADNAN OKTAR’DAN ERDOĞAN’A 'ŞEFKATLİ İLGİ' ÇAĞRISI!

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “cinsel istismar” suçlamalarıyla tutuklanan “Adnan Hoca” lakaplı Adnan Oktar yaklaşık 6 aydır cezaevinde. Edirne Cezaevi'nde bulunan Oktar avukatları aracılığıyla başta Cumhurbaşkanı olmak üzere neredeyse tüm devlet kurumlarına cezaevlerindeki koşulların iyileştirilmesi için bir mektup gönderdi. Mektubunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4 ay kaldığı Pınarhisar Cezaevi’nin koşulları ile bugünkü cezaevlerinin koşulları arasında 'uçurum' olduğunu anlatan Oktar, kapasite fazlalığı nedeniyle 40 bin kişinin yatağının olmadığını, 80 bin kişinin aynı yatağı kullanmak zorunda kaldığını söyledi. Hijyen, sıcak su yetersizliği, ısınma sorunu, yiyeceklerin besin değerinin düşüklüğü gibi çok sayıda sorunu sıralayan Oktar, “şu anki cezaevi şartları, o tarihlerde Pınarhisar’daki mevcut şartların yüzde 10’u düzeyinde bile değildir” dedi. Cumhurbaşkanını 'acil müdahale etmeye' çağıran Oktar, “Her şey Sayın Cumhurbaşkanımızdan gelecek tek bir talimata bakmaktadır. Dünyaya örnek olma ve lider olma ülküsüyle yola çıkan Türkiye’mizin adalet sistemini küçük düşürmeyi amaçlayan bu tuzağı bozmak ve vatandaşını devletine küstürme oyununu durdurmak Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Cumhur İttifakı’nın elindedir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan şefkatli ilgisini cezaevlerindeki mazlum ve cezaevlerindeki eksikler nedeniyle mağdur vatandaşlarımızdan esirgememesini ve bu soruna ivedi olarak müdahale etmesini istirham ediyoruz” dedi.

'O BİNALİ BEN TEK ALİ İSE BU HAKSIZLIK'

Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın görevinden istifa etmeden partisinin İstanbul belediye başkan adayı ilan edilmesiyle ilgili tartışmalar bu haftaki Meclis Genel Kurulu’nun en önemli gündem maddelerinden biri oldu. Meclis Başkanı Yıldırım’ın “seçim siyasi faaliyet değildir” sözleriyle taçlandırdığı istifa tartışmasında dikkat çekici çıkışlardan biri de Yıldırım gibi belediye başkan adayı olan CHP Milletvekili Ali Öztunç’tan geldi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Öztunç Genel Kurul’da söz alarak, “Milletvekillerinin hepsi eşittir, aralarında fark yoktur. Sayın Binali Yıldırım büyükşehir belediye başkan adayıdır, ben de büyükşehir belediye başkan adayıyım. Sayın Binali Yıldırım'ın olanakları, korumaları, makam arabaları çok ciddi, bende bunlar yok. Yani “ 'Binali, ben tek Ali' diye oluyorsa haksızlık bu. Ben sayın Binali Yıldırım'ın ya bu korumaları, bu makam arabalarını bırakmasını istiyorum ya da aynılarının bana da verilmesini talep ediyorum” dedi.

MHP’DEN '50. YILDA 50 VEKİLİ' KURTARMA FORMÜLÜ

MHP’nin 9 Şubat’taki 50. kuruluş yıldönümü için geri sayım başladı. Sayıları, hesaplamaları ve formülleri seven Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin 9 Şubat’taki yıldönümünü “50. Yılda 50 milletvekili” ile kutlayacak olmayı önemsediğini yazmıştık. Ama Samsun’da AK Parti ile MHP arasında yaşanan tartışma MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın ihraç istemiyle disipline sevk edilmesiyle sonuçlanınca bu tablo riske girdi ve milletvekili sayısının 49’a düşme riski ortaya çıktı. Bu durumu sorduğumuz bir MHP yöneticisinin tepkisi ise ilginç oldu. MHP’li yönetici gülümseyerek, “Erhan Usta milletvekili olduğu için disiplin süreci hem Meclis grubunda hem de parti genel merkezinde yürüyor. O nedenle kısa sürede sonuç çıkmaz. 9 Şubat’tan sonra ihraç edilir. Böylece 50. yılda yine 50 olur” dedi. Tabii bu Usta’nın kesinlikle ihraç edileceği anlamına gelmiyor. Usta ihraç talebiyle disipline verildi ama 'kınama', 'uyarma' gibi daha alt cezalar alması da mümkün.

MHP’DE AF İÇİN BEKLEME EĞİLİMİ

MHP’nin 'şartlı ceza indirimi' teklifinin akıbeti merak konusu. AK Parti’nin sıcak bakmadığı teklifin Adalet Komisyonu’nda gündeme alınması talebi kabul görmemişti. Bunun üzerine teklifin mimarlarından MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, binlerce kişinin umutla beklediği teklifi bütçe görüşmeleri sonrası Genel Kurul’a indireceklerini söyledi, tüm partilerden destek istedi. Bütçe görüşmeleri sonrası kısa bir tatil yapan Meclis geçtiğimiz hafta çalışmaya başladı. Gözler de MHP’nin bu teklifiyle ilgili atacağı yeni adıma çevrildi. Ancak tutum değişmişti. Bir MHP yetkilisi, “Amacımız bir sonuç almak. AK Parti ve Adalet Bakanlığının çalışmaları var. Bir diyalog da söz konusu. O nedenle yapılan çalışmaların sonucunu beklemek daha doğru olacak” dedi. Bu çalışmaların ne zaman biteceği henüz bilinmiyor ancak MHP konunun seçimden önce ele alınabileceği konusunda umudunu koruyor.

8 VEKİL ADAY OLDU

31 Mart seçimlerinde belediye başkan adayı olan milletvekili sayısı artıyor. AK Parti'den Meclis Başkanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, CHP'den Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'un adaylıkları ilan edildi. HDP'nin belediye başkan adayları Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ve Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan olurken, İYİ Parti'den de Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un adaylığı ile toplam aday sayısı 8'e yükseldi. Tüm partilerde açıklanmayan bazı il ve ilçe adayları dikkate alınınca toplam milletvekili aday sayısının 10'u geçme ihtimali var. Yeni sistemin Cumhurbaşkanlığı kabinesine 4 milletvekili veren Meclis bakalım yerel yönetimlere kaç kişi gönderecek.

Etiketler CHP MHP TBMM af