HÜDA PAR: Seçimlere katılmayacağız!

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere katılmama kararı aldıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mahmut Şahin, Diyarbakır’da basın toplantısı düzenledi. Yerel seçimlere katılmama kararı aldıklarını söyleyen Şahin, bu kararın boykot kararı olmadığının kaydetti.

Mahmut Şahin'in açıklamaları şu şekilde;

"Yaşadığımız seçim tecrübeleri ve teşkilatlarımızın mevcut durumu itibariyle yeni bir seçime girmenin, teşkilatlarımızın tamamlanması, planlanan hedeflere ulaşılması noktasında maddi anlamda olumsuz etkilerinin olacağı kanaati hâsıl olmuştur. Genel İdare Kurulumuz, uzun bir süreden beri teşkilatlarla yaptığı istişareler neticesinde, ‘var olan çalışmalarımızın niteliğini artırmak, daha etkili bir siyasetle yolumuza devam etmek, bundan sonraki seçimlere daha güçlü girebilmek amacıyla teşkilat, kadro ve eğitim alanlarına yoğunlaşmak için 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerine katılmama’ kararı almıştır. Söz konusu kararın boykot olmadığının altını çizen Şahin, “Seçime girmeme kararımız bir boykot kararı olmayıp ileriye yönelik hedeflerimize ulaşmak içindir. Bu kararımızın ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ülkemize ve halkımıza hayırlara vesile olmasını diliyoruz” (HABER MERKEZİ)