'Toplumda sanat felç olmuşsa, ortak değerlerin yaşatılması zordur'

'Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri' töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir toplumda sanat ve edebiyat felç olmuşsa, o toplumda ortak değerlerin üretilmesi ve yaşatılması zordur" dedi. Erdoğan, "Geçtiğimiz 16 yıla baktığımda kültür-sanatta yeteri mesafe katedememiş olmamızdan dolayı hayıflanırım, iç geçiririm" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 1979 yılından beri her yıl dağıtılan ve 2016 yılından itibaren de 'Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri' adıyla anılan büyük ödüllerin bu yılki sahipleri belli oldu.

Bakanlık Özel Ödülleri'ne 2018 yılında 'Emin Ongan Üsküdar Musiki Cemiyeti' ile 'Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi (AGAVAM) Ara Güler Müzesi' layık görüldü.

Ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir toplumda sanat ve edebiyat felç olmuşsa, o toplumda ortak değerlerin üretilmesi ve yaşatılması zordur. Tarihteki kadim medeniyetlerin ve büyük devletlerin ortak özellikleri, kültür ve sanat alanında önemli değerler üretmeleridir" ifadesini kullandı. Erdoğan, "Bir milletin eğer estetik zevki yoksa o ülkedeki diğer çalışmaların arzu edilen neticelere ulaşması da mümkün değildir" dedi. (HABER MERKEZİ)