TBMM'de iktidar vekilinden HDP vekiline yumruk

AK Partili Salih Cora Meclis koridorunda HDP Milletvekili Tuma Çelik'e yumruk attı. Olay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısından çıkışı sırasında yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çıkışı grup toplantısından çıkışı ile HDP grup toplantısının çıkışı aynı ana gelince gerilim yaşandı. Bu sırada AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora HDP Milletvekili Tuma Çelik'e yumruk attı.

HDP Mardin Milletvekili ve Avrupa Süryaniler Birliği Türkiye Sorumlusu Tuma Çelik partisinin Meclis’teki grup toplantısı sonrası geçiş koridorunun kapatılmasına sırasında beraberindekilerle birlikte beklerken, Erdoğan'ın korumalarının geçişleri engellemesine bazı vekiller tepki gösterdi. Bu çıkan tartışma sırasında AK Partili Cora, Çelik’e yumruk attı. Olay kameralara da yansıdı.

Öte yandan Evrensel’e konuşan Hüda Kaya, “Grup toplantımız bittikten sonra misafirlerimiz ve milletvekillerimizle yemekhaneye geçiyorduk. Ana salonun ön ve sol tarafı bantlarla kapatılmıştı. İnsanlar geriye kalan dar alandan sıkışarak geçiyordu. Bu hafta öncekilerden daha abartılmış bir yönlendirme vardı. Bunun sebebini sorup açmalarını istedik. Biz koridordan ilerlerken yine bantlarla karşı karşıya geldik. Alican Önlü arkadaşımız itiraz etmesi üzerine AKP milletvekilleri Sali Cora ve Ahmet Hamdi Çamlı, “Ne tantana çıkarıyorsunuz” dedi. AKP'li Cora, hemen arkamdaki Alican Önlü'ye yumruk atmaya kalkıştı. Tepki göstermemiz üzerine ortalık karıştı” dedi. İktidar partisinin kendilerini Meclis içerisinde bile sakınmaya korumaya çalıştığını belirten Kaya, “Bu büyük bir kibir ve korkunun göstergesidir” dedi. Kaya iddia edilenin aksine o sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın orada olmadığını söyledi.  (HABER MERKEZİ)

Etiketler HDP AKP TBMM Tuma Çelik