HDP'ye tehdit mesajları gönderildi!

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) milletvekilleri, belediye başkan adaylarına, merkez yürütme kurulu üyeleri ve parti meclisi üyelerine 3 Ocak’ta tehdit mailleri gönderildi. HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran: Yasal işlemlere başlattık. Milyonların oyunu alan bir partiye yapılan tehditlerin yasal bir karşılığı olmalı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Üst düzey yöneticilerine tehdit mesajları geldiğini belirten HDP Hukuk Komisyonu Üyesi Ayşe Acar Başaran, “Bir parti üyemizin tırnağı dahi kanarsa bunun sorumlusu AKP’dir” dedi. “İntikam Timi” imzalı gönderilen maillerde, “Bu ülke sahipsiz değildir”, “Son bir defa uyarıyoruz aksi takdirde olacaklardan sorumlu değiliz”, “Her şeyin bedeli ağır olacak bunu unutmayın”, “Her şeyden öte geçmişin hesabını soracağız! O kazdığınız hendeklere gömeceğiz sizleri, çember daralıyor” gibi ifadelerinin yanı sıra küfür ve hakaretler içeren ifadeler kullanıldı. Üst düzey parti yöneticilerine kadar maillerin gelmesi sonrası HDP’nin hukuk komisyonu yasal işlem başlatmak amacıyla harekete geçti.

HDP Hukuk Komisyonu Üyesi ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Mezopotamya Ajansı’ndan Metin Yoksu'ya yaptığı açıklamada, “Bu kadar kutuplaştırılmış bir toplumda bu tehditleri dikkate alıyoruz” dedi. Yasal işlemlere başladıklarını söyleyen Başaran, “Partimize ve çalışanlarımıza dönük her seçim öncesi hedef gösterilme ve linç edilme politikası uygulandı. Kutuplaştırıcı siyaset dilini gördüğümüz ise bu belli bir grubun işi olabileceği gibi farklı organizasyonların hazırlığı da olabilir” dedi.

‘YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ’

1990'lı yıllarda parlamenterlere dönük saldırıların olduğu hatırlatmasında bulunan Başaran, “Türkiye’de çok daha vahim şeyleri gördük. Siyasilere dönük suikastların olduğu zamanlara da şahit olduk. Bu yüzden bu tehditlerden korkmuyoruz, siyasetimizi yapmaya devam edeceğiz ve beraberinde tedbirlerimizi alıp tüm yasal yollara da başvuracağız” diye belirtti.