Duvar Arkası: 'Osman az pişsin' dediler Gökçek gelmedi!

Melih Gökçek AK Parti aday tanıtım toplantısına neden gelmedi? Vekiller yeni sistemi yaşadıkça öğreniyor! Bahçeli'nin 50. yılda 50 vekil hesabı bozulacak mı? Fotoğrafını pul yaptıran milletvekili...

Google Haberlere Abone ol

OSMAN GÖKÇEK’İN ADAYLIĞINA KARŞI ÇIKANLAR: BİR GETİRİRSE ÜÇ GÖTÜRÜR…

Geçtiğimiz haftanın merak uyandıran haberlerinden biri, Melih Gökçek'in, AK Parti’nin Ankara adaylarının tanıtıldığı törene katılmamasıydı. Yılın ilk günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılan adaylar için gerçekleştirilen o törene hem davetiyeyle hem de sözlü olarak çağrılan Gökçek’in gitmemesi, oğlu Osman Gökçek’in Ankara’nın ilçelerinden birine aday gösterilmemesine bağlandı. Yaklaşık 24 yıl Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptıktan sonra Ekim 2017’de görevinden istifa ettirilen Gökçek’in, oğlu Osman Gökçek’in adaylığını istediği biliniyordu. Siyasi kulislerde Gökçek’in, AK Parti Ankara İl Başkanlığı'ndan kendisini telefonla arayarak törene davet eden kişiye, “Osman’ın aday olmadığı yere mi çağırıyorsunuz beni!” minvalinde bir cümleyle tepki gösterdiği konuşuluyor.

İlçe belediye başkan adaylarını belirlemede Cumhurbaşkanı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’ye geniş yetki tanıdığı belirtiliyor. Öshaseki başta olmak üzere Keçiören Belediye Başkanlığı yaptığı günlerden bu yana Gökçek’le arası açık olan AK Parti’nin Keçiören adayı Turgut Altınok’un da Osman Gökçek’in adaylığına itiraz ettiği fısıltısı yayılıyor Ankara’da.

AK Parti’de Osman Gökçek’in adaylığına itiraz eden isimlerin, “Bir getirirse üç götürür” ortak yorumunu yaptığı da konuşulanlar arasında. Melih Gökçek’in kızgınlığını gören AK Partililer’in ise kendisine “Osman siyasette biraz daha pişsin, olgunlaşsın, daha sonra mutlaka değerlendirilir” dedikleri ifade ediliyor.

VEKİLLER YENİ SİSTEMİ SORU ÖNERGELERİYLE ÖĞRENİYOR!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte 26 olan bakanlık sayısı 16’ya düştü. Kurumların bağlı olduğu bakanlıklarda da bir dizi değişiklik yapıldı. Ancak yeni sistemdeki bu değişiklikler neredeyse ellerinde denetim için tek araç olarak soru önergesi kalan milletvekillerini şaşkına çevirdi. Yeni sistemde zaten 4 sorudan ancak birine yanıt alan vekillere bakanlıklardan gelen cevapların bir kısmı da, “Bu konu bizim görev ve yetki alanımızda değil” oldu. Ticaret Bakanı konkordato ilanı sorusunu, “konu Hazine ve Maliye Bakanlığı görev ve yetki alanında” diye iade etti. İçişleri Bakanı kadın sığınma evi sorusunu "Çevre Şehircilik Bakanı'nı ilgilendirdiğini" belirterek geri gönderdi. İade edilen soru önergeleri ile yeni sistemi tanımaya başlayan milletvekillerinin sıkıntısı bununla sınırlı değil. Bir de bakanlıklardan gelen yanıtlarda internet sitesi linkleri tepki çekiyor. Milletvekili ithal tıbbi cihazların maliyeti ve sayısını mı soruyor ya da cep telefonu ithalatı verilerine dair öğrenmek istedikleri mi var, bakanlık yanıt yerine milletvekiline internet sitesi linki gönderiyor, “Buradan bakın” diyor! Milletvekilleri bir yandan yeni sistemin bakanlarının görev ve yetki alanlarını, kurumların kime bağlandığını çözmeye çalışırken diğer yandan sorusuna gelen linklere tepki gösteriyor.

BAHÇELİ’NİN '50. YILDA 50 VEKİL' HESABI BOZULUYOR 

MHP 24 Haziran seçimlerinden 49 milletvekili ile çıktı. Yemin töreninde bir el öpme krizi sonrası İYİ Parti’den Meclis’e giren Hayati Arkaz MHP’ye geçince sayı 50 oldu. Bahçeli, Arkaz’ın üyelik formunu imzalarken partinin 2019 yılında 50 yaşına girecek olmasına gönderme yaparak, “50. yılda 50. milletvekili oldunuz. Anlamlı oldu” dedi. Yeni dönemin ilk grup konuşmasında da 50 vurgusu yapan Bahçeli, “Partimizin 50. yılı kutlamalarına az bir süre kala, 50 milletvekiliyle istikbalin mimarisine, istiklalimizin muzafferliğine sonuna kadar destek verip, bu uğurda hizmet edeceğiz” dedi. Bahçeli'nin sayılara, hesaplamalara ilgisi bilinir. 40 yıl hesabı dillerden düşmeyen Bahçeli, en son da Cumhur İttifakı ile ilgili x +y=z formülüyle konuşuldu. Hayati Arkaz'ın MHP’ye geçişi ile “50. yılda 50 milletvekili” hesabı yapan Bahçeli şimdi bir yol ayrımında. Bir tarafta, “Cumhur İttifakı ruhunu korumak” için disipline sevk edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın ihraç edilmesi durumunda 50 milletvekili sayısı 49’a düşecek, diğer tarafta “50. yılda 50 vekil” büyüsü bozulacak. Bakalım bu tablo karşısında Bahçeli’nin ihraçla ilgili son kararı ne olacak.

.

ADINA PUL BASTIRAN CHP’Lİ VEKİL!

27. Yasama Dönemi’nin yeni milletvekilleri seçilmelerinin ardından yeni yıl kutlamalarında seçmenlerini unutmadı. Milletvekillerinin SMS ile gönderdiği yılbaşı kutlama mesajlarına posta yoluyla gönderdiği yılbaşı kartları da eşlik etti. Bunların içinde en dikkat çeken isimlerden biri CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut oldu. PTT’nin, “posta idarelerine kaynak yaratmak amacıyla başlattığı "kişisel pul" hizmetinden faydalanan Barut kendi fotoğrafını pul olarak bastırdı! PTT’nin kişisel pul ücret tarifesine göre yurt içi tebrik ve davetiyelerde kullanılan bu kişisel pullar 525 ve üzeri adetlerde bastırdığınızda 1.20 TL’den hesaplanıyor. Bu durumda bin kadar kişisel pul bin 200 TL’ye mal oluyor. Ayhan Barut’a bu pul ne kadara mal oldu bilmiyoruz ama asıl fotoğrafını pul yaptırması çok konuşulacak gibi görünüyor.