CHP 100 aday daha açıklayacak

CHP Parti Meclisi belediye başkan adaylarını belirlemek için bir kez daha toplanıyor. Yaklaşık 100 kişilik listede Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilecek ismin de olması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Parti Meclisi (PM) belediye başkan adaylarını belirlemek için 5. kez toplanacak. Aralarında İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının da bulunduğu 530 ismi ilan eden CHP’nin bu toplantıda yaklaşık 100 adayı daha açıklaması bekleniyor.

4 Ocak 2018’de saat 14.00’de toplanacak CHP Parti Meclisi öncesi MYK toplantısı yapılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında sabah saatlerinde yapılacak MYK toplantısında PM’ye sunulacak aday listesine son şekli verilecek.

Edinilen bilgiye göre listede İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve İstanbul ilçe belediye başkan adayları bulunmayacak. Yaklaşık 100 adayın yer alması beklenen listede büyükşehir olarak Mersin’in bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

MERSİN İÇİN SON KARAR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayları bir önceki PM toplantısı öncesi yapılan MYK’da ele alınmış ancak çok sayıda güçlü adayın bulunduğu kentte öne çıkan eski milletvekilleri Vahap Seçer ve Serdal Kuyucuoğlu ile ilgili yeni bir anket çalışması yapılması istenmişti. Söz konusu anketin sonuçları PM öncesi yapılacak MYK toplantısında ele alınarak daha sonra belirlenen isim PM’ye sunulacak.

CHP-İYİ Parti 3 ilçeye takıldı!CHP-İYİ Parti 3 ilçeye takıldı!