Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse ittifakta çizdiğimiz çizginin dışına çıkamaz

Samsun'da AK Parti ve MHP arasındaki ittifak görüşmelerinde yaşananların ardından iki parti de il başkanlarını görevden aldı. Tüm AK Parti teşkilatlarından ittifak gerekliliklerine uymalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nda kimse kalkıp da çizdiğimiz çizginin dışına çıkamaz. Cumhur İttifakı'nın gereğine uymayanlar olursa istirahate davet ederiz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da AK Parti Teşkilat, Aday ve Aday Adayları Buluşma Programı'na katıldı.

Programda konuşan Erdoğan, "Ankara seçimlerden sembol şehirlerden biridir. Tıpkı İstanbul gibi burayı da herhangi bir belediyeyi kazanmak ya da kaybetmek olarak görmüyoruz" dedi.

'ÇANKAYA VE YENİMAHALLE NİYE BÖYLE?'

Çankaya ve Yenimahalle belediyelerini eleştiren Erdoğan, "Şunu merak ederim: Çankaya'ya, Yenimahalle niye böyle? Belediyeler niye hizmet vermiyor? Bütçeden bu belediyelere de pay veriliyor. Biz halka hizmet Hak'ka hizmet diyerek yola çıktık. Belediyecilik her şeyden önce dertli olanların işidir, gönül işidir. Eğer dertliyseniz bu hizmetleri yaparsınız" şeklinde konuştu.

'SİYASETTE KİBİR YIKAR'

"Siyasette insanı kibir yıkar" diyen Erdoğan, "Kendi çıkarlarını davasının üzerinde tutmak yıkar. AK Parti'de ben yok, AK Parti'de biz var. Nasıl olsa belediye başkanı oldum, 5 sene kimse afra tafra yapamaz. Artık öyle bir şey yok. Millete kim üstten bakarsa onunla yola devam etmeyiz" ifadelerini kullandı.

'İTTİFAKIN GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ'

İsim vermeden Samsun'da MHP'yle yürütülen ittifak görüşmelerinde yaşananlara değinen Erdoğan, şunları söyledi:

"Cumhur İttifakı'nda kimse kalkıp da çizdiğimiz çizginin dışına çıkamaz. Cumhur İttifakı'nın gereği neyse tüm arkadaşlarımız, tüm teşiklatlarımız buna uymalıdır. Uymayanlar olursa kusura bakmasınlar kendilerini istirahate davet ederiz. Zira biz bu yolda yürürken bir ittifak oluşturduysak hele hele cumhurun ittifakıysa bu bir illet ittifakı değil, bu bir zillet ittifakı değil... O zaman hep birlikte çalışacağız, ittifakımızın gereğini de yerine getireceğiz. Bu uzun yolculukta birbirimizi kıramayız, dayanışma içerisinde olacağız."

AK Parti Samsun İl Başkanı görevden alındıAK Parti Samsun İl Başkanı görevden alındı

'MHP'Lİ KARDEŞLERİMİZ DE AYNI HASSASİYETİ GÖSTERECEK'

"Elbette ittifakta yer alan iki siyasi partinin farklı politikaları, söylemleri, çözüm önerileri olacaktır. Ama bunların hiçbiri ittifakın özünü oluşturan ülke ve milletin bekası konusundaki görüş ve mücadele birliğimizin önüne geçmedi, geçmeyecek. Bu büyük mutabakata uygun şekilde birlikte çalışacağımıza inanıyorum. Sizlerden bu konuda azami hassasiyeti göstermenizi istiyorum. Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerimin de aynı hassasiyetle hareket edeceklerinden şüphe duymuyorum."

Erhan Usta: Samsun'da ülkücü hareketin hakkını savundumErhan Usta: Samsun'da ülkücü hareketin hakkını savundum

'SABAH 06.00'DA SANDIK MAHALLİNDE OLACAKSINIZ'

Yerel seçimde oy kaybı olmayacak şekilde çalışılmasını isteyen Erdoğan, "Seçim sürecinde semt semt, mahalle mahalle yapılan hizmetleri anlatmamız gerekiyor. Asla oy kaybı diye bir şeyi kabullenemeyiz. O gün saat sabah 06.00'da sandık mahallinde olacaksınız, orada duruma hakim olacaksınız. Sandık başkanı geldiği zaman, o saatte gelmeyenlerin yerine önce gelen hangi partinin müşahidi kimse devralacaktır. Buna çok dikkat edeceğiz" dedi.  (HABER MERKEZİ)