Duvar Arkası: TBMM'de 'koltuk kapma' kuyruğu!

Kenan Sofuoğlu'nun 'emir erlerim' mesajı ile tartışma konusu olan vekil danışmanlarının 'koltuk kapma kuyruğu'... Yerel seçimde el değiştirme ihtimali en yüksek 6 il... CHP Mersin adaylarını ikiye indirdi ancak bir kez daha halka soracak... Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

DANIŞMANLARIN KOLTUK KUYRUĞU

AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun danışmanları için “emir erlerim” ifadesini kullandığı sosyal medya mesajı haftanın en çok konuşulan konularından oldu. Sofuoğlu gelen tepkiler üzerine bu paylaşımı kaldırdı ama danışmanların Meclis’teki durumlarını ortaya koyan yeni kareler ortaya çıktı. Danışmanlar Meclis’te milletvekillerine yasama çalışmalarında yardımcı olmak için görevlendiriliyor. Maaşı Meclis bütçesinden karşılanan danışmanlar yasama çalışmaları bir yana milletvekillerinin birçok özel işiyle de ilgilenmek zorunda kalıyor. Danışmanlara yaptırılan birçok iş arasında grup toplantıları öncesi toplantı salonuna gidip milletvekilleri için yer tutmak da var! Yukarıdaki fotoğraf salı günü saat 11.30’da yapılacak AK Parti grup toplantısı öncesi çekildi. Sabah saat 09.30’da AK Parti grup toplantısının yapılacağı salonun kapısının açılmasını bekleyen danışmanlar uzun bir kuyruk oluşturuyor. Kapı açıldıktan sonra salona girip bir koltuk seçen danışmanlar daha sonra başka birinin o koltuğa oturmaması için milletvekili gelene kadar koltukta oturuyor. Danışmanlar koltuğu vekile teslim ettikten sonra salondan ayrılıyor.

YEREL SEÇİMDE EL DEĞİŞTİRME İHTİMALİ EN YÜKSEK 6 İL!

31 Mart yerel seçimleri iktidar ile muhalefet partilerinin büyük çekişmesine yol açacak. Siyasi partiler bir yandan kurdukları ittifaklar aracılığıyla mevcut belediyelerini korumaya çalışacak, diğer yandan yeni belediyeler almak için uğraşacak. 30’u büyükşehir belediyesi 81 il üzerinden hesap yapan partilerin en büyük yarışı İstanbul ve Ankara’da gerçekleşecek. Ancak büyük heyecan yaratacak başka iller de var. El değiştirme ihtimali en yüksek bulunan iller İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Adana, Mersin, Antalya ve Kars olarak sıralanıyor. Seçim akşamı sonuçlar açıklandığında muhalefetin başarı ölçüsü bu illerde ortaya çıkacak tabloya göre yorumlanacak gibi görünüyor.

CHP’DE MERSİN İÇİN BÜYÜK YARIŞ

CHP, kazanma ihtimalini yüksek gördüğü illerden Mersin’de henüz adayı belirlemedi. Fikri Sağlar, İstemihan Talay, Aytuğ Atıcı, Serdal Kuyucuoğlu, Vahap Seçer ve Selçuk Dereli gibi eski bakan ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda güçlü ismin yarıştığı kentte son gelen bilgiler genel merkezin aday sayısını ikiye düşürdüğü yönünde. Son MYK toplantısında eski milletvekilleri Vahap Seçer ile Serdal Kuyucuoğlu’nun isimlerinin değerlendirildiği, karar verilemeyince bu iki isim üzerine yeni bir kamuoyu yoklaması yapılması kararı alındığı konuşuluyor. Bu son yoklamanın ardından 4 Ocak’ta yapılacak Parti Meclisi’nde Mersin adayının da ilan edileceğine kesin gözüyle bakılıyor.