Destici'nin sözlerine HDP'den tepki: Yazıcıoğlu'nun eşi ihanet ettiğinizi söylüyor!

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin, “PKK'nın siyasi uzantısı” sözlerine “Biz 6 milyonun uzantısıyız” yanıtı verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı, Ankara Milletvekili Mustafa Destici’nin bütçe görüşmelerinde, HDP’ye dönük "PKK’nın siyasi uzantılarına Hazine'den para verilmesi haramdır" sözlerinin tartışması sürüyor.

Destici, bu sözlerine sosyal medya üzerinden gelen tepkileri Meclis Genel Kurulu’nda yeniden gündeme getirdi. Konuşmasından sonra, “PKK cenahından” milletvekili seçilmesiyle ilgili “ipe sapa gelmez” ifadeler kullanıldığını söyleyen Destici, "BBP, MHP ve AK Parti’nin oluşturduğu şerefli Cumhur İttifakı'mının şerefli bir üyesi olarak" Meclis’te olduğunu söyledi.

DESTİCİ’NİN 'İPE SAPA GELMEZ' SÖZLERİNE TEPKİ

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Destici’nin kullandığı “ipe sapa gelmez” sözlerine tepki gösterdi. Bilgen, "Biz durup dururken bir milletvekilinin konuşmasını hedef almalıyız. O gün grubumuza dönerek, 'Bu partiye verilen paralar helal değildir' ifadesini kullanmanın kendisi doğrudan bölücülüktür. Bize oy veren 6 milyon seçmen vergi veriyorsa bu partide bulunan insanlar da bir şeyi temsil ediyorlar. Ben oy kıyası yaptım, dedim ki: Bu parti 6 milyon oy alıyor, siz de başka yöntemlerle Meclise gelmenin yolunu aradınız; sadece bunu ifade ettim. Ama bu bölücü, dışlayıcı, ayrımcı yaklaşıma ne zaman itiraz ederseniz biz de cevabımızı vereceğiz" dedi.

Tekrar söz alan Destici, "PKK'nın siyasi uzantısı, siyasi cenahı" dediğinin altını çizdi, "Eğer PKK'nın siyasi uzantısı değillerse bunu açıkça ifade ederler, PKK'nın terör örgütü olduğunu lanetlerler. Konu kapanmış olur" dedi.

'BİZ 6 MİLYONUN UZANTISIYIZ'

Bu sözler üzerine Bilgen, “Biz 6 milyonun uzantısıyız. Sonuçta bu ülkede sandığa gitmişiz, bütün engellemelere, bütün ayrımcılığa rağmen, bütün baskılara rağmen demokrasi mücadelesini tercih etmişiz ve buraya gelmişiz. Çok farklı görüşlerden, farklı eğilimlerden, farklı mücadelelerden buraya gelen arkadaşlarımız var. Bu işi bu kadar kişiselleştirdiğinde benim de doğal olarak sormam gerekiyor: Siz Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun mirası üzerinden siyaset yapıyorsunuz ve mahkemede Sayın Yazıcıoğlu'nun eşi hanımefendi ve kardeşi sizi orada görmek istemediğini, onun davasına ihanet ettiğinizi söylüyor ve onun yargılama sürecinde üzerinize düşeni yapmadığınızı söylüyor. Ben de bunu hatırlatmak zorundayım” ifadelerini kullandı. (DUVAR)

Etiketler Ayhan Bilgen destici