Kılıçdaroğlu: Amaçları ekonomik gündemi saklamak

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'e yönelik soruşturmaları değerlendiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'büyük bir korkutma ve sindirme çabasının ürünü' yorumunda bulundu. CHP liderine göre hükümetin amacı, ekonomik gündemi saklamak..

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  CHP’nin dünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in polis eşliğinde adliyeye götürülmesi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları da vardı. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik gündemin saklanmak istendiği yorumunda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Bu gündem üzerinden tartışmaların önünü kesmek istiyorlar” dediği belirtildi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre sanatçılara yönelik gözaltıyı, 'büyük bir korkutma ve sindirme çabasının ürünü' olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Sonuna kadar bu arkadaşlarımızla birlikte olacağız ve dayanışacağız” dedi.

MYK toplantısında Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin 6’sının görev süresinin uzatılması da ele alındı. Kılıdaroğlu’nun YSK başkanıyla birlikte 6 üyenin görev süresinin uzatılmasıyla ilgili olarak, “Adil seçime müdahale eden ve seçimin sonuçlarıyla ilgili olarak yarış başladıktan sonra kuralları değiştiren bir YSK var. Bu YSK’nin süresinin uzatılması tamamen keyfi bir şey” dediği öğrenildi.

CHP’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun 27 Aralık’ta yapılacak tanıtım etkinliği dünkü MYK toplantısında ele alındı. Kılıçdaroğlu’nun tüm MYK üyelerinden etkinliğe katılmalarını istediği öğrenilirken, 81 il başkanına da davet gittiği belirtildi.