İYİ Parti: Şam ile el sıkışmanın zamanı geldi

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Türkiye'nin Suriye hükümetiyle yeniden ikili ilişkileri başlatması çağrısı yaparak, "Bu tür bir yaklaşım, nereye varacağı belli olmayan ABD’nin Suriye politikasının güdümünden kurtulunmasının da tek anahtarıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da 9 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasının, 'AK PARTİ hükümetlerinin bürokratik mevki ve koltukları ehliyet ve liyakat esasına göre değil, sadakat esasına göre dağıtması' olduğunu belirten İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, "2004’te Pamukova’da 41, yine aynı yıl Kocaeli’de 8, 2008 de Kütahya’da 9, 2018’de Çorlu’da 25, yine aynı yıl Ankara’da 9 vatandaşımız tren kazalarında hayatını kaybetmişlerdir. Ulaştırma Bakanı, aymazlığı o denli ileri götürmüştür ki, yetkililerin 'Sinyalizasyon yetersizdi' tespitlerine 'Olmazsa olmazlardan değil' diye cevap vermiştir. Böyle çarpık bir anlayışa sahip olan Ulaştırma Bakanının, milletimizden derhal özür dileyip, istifa etmesi, bulunduğu makamın sorumluluğu gereğidir" dedi.

Sözcü gazetesi çalışanları ve yazarlarına 'FETÖ'den dava açılmasını ve gazeteci Fatih Portakal'a yönelik tehditleri de eleştiren Paçacı, basın özgürlüğünün demokrasinin temel şartlarından olduğuna dikkat çekti.

Kötü yönetim nedeniyle ekonominin de gün geçtikçe kötüleştiğine vurgu yapan Paçacı "Ekonomimizde yaşanmakta olan ve 2019’da daha da şiddetleneceği öngörülen küçülme ve kredi faizlerinin yüzde 40'lara ulaşması doğal olarak işletmelerin finansal dengesini bozmakta ve taahhütlerini yerine getirememesine sebep olmaktadır. Her gün katlanarak artan iflaslar, konkordatolar, ödenmeyen senetler ve karşılıksız çekler bankacılık sektörünü olumsuz etkilemeye başlamıştır. Buradan hükümeti uyarmak istiyorum. Kalıcı ve gerçekçi tedbirler alınmadığı takdirde reel sektördeki bu çöküş en geç bir yıl sonra bankacılık sektöründe istenmeyen sonuçları doğuracaktır. Enflasyonun yüzde 20'lerin üzerinde seyretmesi, durgunluğun hüküm sürmesi Türk ekonomisini resesyona sürüklemektedir" dedi.

FIRAT'IN DOĞUSUNA HAREKATA DESTEK

Fırat'ın doğusuna yapılacak askeri harekata destek verdiklerini belirten Paçacı, Suriye hükümetiyle de ilişkilerin yeniden başlatılması çağrısı yaptı ve ekledi: "Türkiye Esad mı Esed mi tartışmasını yapadursun Şam’daki yönetimin Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir ile el sıkışmış olması, rejimin Arap alemindeki konumunun pekiştiğinin işareti olarak değerlendirilmelidir. Dolayısıyla, AK PARTİ hükümetinin iç çelişki ve çatışmalarından kurtulup Şam ile el sıkışmasının zamanı gelip de geçmiş bulunmaktadır. Bu tür bir yaklaşım, nereye varacağı belli olmayan ABD’nin Suriye politikasının güdümünden kurtulunmasının da tek anahtarıdır."

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Suriye Esad iyi parti