Tayyipler Alemi karikatürü fezlekelik oldu

Dokunulmazlığı kaldırılması istenen 68 CHP'li vekille ilgili fezlekenin ODTÜ'lü öğrencilerin taşıdığı karikatürle ilgili olduğu ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu ve 72 vekil hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret” soruşturması başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meclis’e 68 CHP milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması için gönderilen fezlekelerin çok büyük kısmının karikatür soruşturması ile ilgili olduğu ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mezuniyet töreninde 'Tayyipler Alemi karikatürü' taşıyan 4 ODTÜ öğrencisinin tutuklanmasının ardından sosyal medya hesabı Twitter'da bir paylaşımda bulundu.

Öğrencilerin taşıdığı karikatürün de yer aldığı paylaşımda Kılıçdaroğlu, “Eleştiriye ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin! Hapse atarak eleştirinin ve mizahın önüne geçemezsin” notu paylaştı.

72 VEKİLE HAKARET SORUŞTURMASI

Bu paylaşım sonrası Kılıçdaroğlu ve aynı paylaşımı yapan 72 CHP milletvekili hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla soruşturma başlatıldı. O soruşturmanın davaya dönüşmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve aynı paylaşımı yapan milletvekilleri hakkında fezleke hazırlanarak Meclis’e gönderildi.

14 Aralık 2018 tarihinde Meclis Başkanlığına sunularak Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon’a gönderilen 68 fezlekenin 60’dan fazlasının bu paylaşımla ilgili olduğu öğrenildi.