Mehmet Ali Aslan Mardin'den aday adayı oldu

HDP eski milletvekili Mehmet Ali Aslan Mardin'den aday adayı oldu. Aslan, "Mardin’i biz çocukların hayalleriyle büyüklerin tecrübelerini, kadınların üretkenliğini, gençlerin enerjisini ve engellilerin engel tanımaz mücadele ruhu ile birlikte inşallah hepsini bir arada, bir potada buluşturarak yöneteceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - HDP eski milletvekili Mehmet Ali Aslan Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne aday adayı oldu. Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk de geçtiğimiz günlerde Mardin için adaylık başvurusunda bulunmuştu.

'İDDİALIYIZ, MARDİN'İ DÜNYA MARKASI HALİNE GETİRECEĞİZ' 

HDP İl Başkanlığına giderek başvurusunu seçim komisyonuna veren HDP Mardin ve Batman eski milletvekili Mehmet Ali Aslan açıklamalarda bulundu. Mardin’i gençlerle, kadınlarla yaşlılarla, engellilerle ve çocuklarla birlikte yöneteceklerini anlatan Aslan, “Mardin’i biz çocukların hayalleriyle büyüklerin tecrübelerini, kadınların üretkenliğini, gençlerin enerjisini ve engellilerin engel tanımaz mücadele ruhu ile birlikte inşallah hepsini bir arada, bir potada buluşturarak yöneteceğiz. Onlarla birlikte hep beraber Mardin’i dünyanın markası haline getireceğiz. Biz kesinlikle iddialıyız” dedi.

Konuşmasında Mardin’in kültürel yapısına da dikkat çeken Aslan, “Mardin’in Asurlardan, Perslerden, Sümerlerden, Babillerden, Medlerden kalma zengin geniş bir kültürü, bir tarihi, bir medeniyeti vardır. Allah'ın izniyle biz Mardin’in tarihini kültürünü turizmin marka yapacağız. Her ne kadar geçmiş yönetimler, geçmiş yönetimden kastımız özellikle kayyım ve kayyım zihniyetiyle yöneten yönetimler, bunu dile getirmişse de maalesef tam tersini yapmışlar, halkların iradesinin gasp etmişlerdir. Bir kere Mardin’in kültüründe, tarihinde, medeniyetinde gasp yoktur, halk iradesini tanımam yoktur, ama biz demokrasiyi, seçilmiş halk iradesini yeniden hakim kılacağız. Kayyım zihniyetini sandıkta mağlup edeceğiz. Halk sandıktan gayet medeni, gayet meşru bir şekilde gasp iradesine hiç şüphesiz cevap verecektir. Çünkü Mardin’in yapısında, hücrelerinden, DNA’larında, mayasında demokratik bir kültür ve demokratik bir ulus anlayışı vardır” diye konuştu. (DUVAR)