HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları: Kayyum adayın hukuki statüsü nedir?

AK Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına hala görevde olan kayyım Cumali Atilla’yı aday gösterdi. HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, "Atilla’nın hala kayyım olarak belediyede çalışmaya devam ettiği ve seçim çalışmalarını belediyenin kaynaklarıyla yaptığı bize gelen bilgiler arasındadır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, AK Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdiği kayyım Cumali Atilla’nın hukuki statüsünü sordu.

Farisoğulları soru önergesinde 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden hemen sonra ilan edilen OHAL sürecinde çıkarılan bir KHK ile belediyelere kayyum atama yetkisi verildiğini, bu kapsamda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyım olarak Cumali Atilla'nın atandığını söyledi. AK Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına hala görevde olan kayyım Cumali Atilla’yı aday gösterdiğini hatırlatan Farisoğulları, "Kayyım Cumali Atilla’nın hala kayyım olarak belediyede çalışmaya devam ettiği ve seçim çalışmalarını belediyenin kaynaklarıyla yaptığı bize gelen bilgiler arasındadır" dedi.

Farisoğulları, İçişleri Balanı Soylu'dan şu sorulara yanıt vermesini istedi:

  1. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Kayyum Cumali Atilla’nın, kayyum olarak çalıştığı sürede, belediyedeki hukuki statüsü nedir?
  2. Kayyum olarak görev yapan Cumali Atilla’nın belediyenin kaynaklarını kullanarak seçim çalışması yaptığı doğru mudur?
  3. Daha önce Ankara Etimesgut kaymakamı olarak çalışan, sonrasında Diyarbakır Büyükşehir belediyesine Kayyum olarak atanan Cumali Atilla’nın şu an ki hukuki statüsü nedir? (DUVAR)